Televízne víkendové tipy (17.-19.6.2016)

16.6.2016|Marko Aust|
Televízne víkendové tipy (17.-19.6.2016)

Mnohí teraz určite na televíznych obrazovkách pozeráte prebiehajúce majstrovstvá Európy vo futbale, avšak určite nepohrdnete aj nejakým dobrým filmom.

Na piatkový večer tu máme trojicu filmov. Začneme pokračovaním filmu Jurský park. Vo filme Stratený svet: Jurský park (JOJ, piatok 20:35h) od Stevena Spielberga sa opäť stretneme s monštrami, ktoré prežili a nenapraviteľní ľudia z nich zase chcú urobiť atrakciu. A problémy opäť nenechajú na seba čakať.

Druhým piatkovým filmovým tipom je dobrodružný thriler Krvavý diamant s Leondarom DiCapriom a Djimonom Hounsouom v hlavných úlohách. Osud spojí bývalého žoldniera Dannyho Archera a rybára Solomona, ktorý našiel vzácny ružový diamant, avšak po prípadnom odhalení ho čaká okamžitá smrť. Viac si prečítajte v našej recenzii Krvavý diamant.

Ak si chcete dať niečo nenáročné, tak je tu posledný diel z trilógie Babovřesky 3 (Markíza, piatok o 20:30h/sobota 16:10h). V tejto komédii od Zděnka Trošky sa opäť vrátime na vidiek medzi dedinské drbny.

Babovřesky 3

Vo filme Špeciálna jednotka (JOJ, sobota 20:35h) unesú v Afganistáne členovia Talibanu kontroverznú francúzsku vojnovú novinárku Elsu, ktorú vo filme stvárnila herečka Diane Kruger. Únoscovia zverejnia na internete video s termínom jej popravy, Francúzsko vysiela záchrannú šesťčlennú špeciálnu vojenskú jednotku.

Filmová adaptácia komiksového príbehu Daredevil (JOJ Plus, sobota 20:35h) s rovnomenným hrdinom, ktorý ako dieťa oslepol, avšak jeho ostatné zmysly sa stali mimoriadne, a navyše jeho otca zabila mafia. Cez deň ako Matt je úspešným obhájcom nevinných, v noci sa mení na Daredevila a dúfa v pomstu proti zabijákovi Bullseyovi (Colin Farrell). Matta/Daredevila sa zahral Ben Affleck.

Dráma od Woodyho Allena s názvom Jasmínine slzy (STV2, nedeľa 22:15h) je príbehom Jasmíny (Cate Blanchett), ktorá má život, o ktorom snívala a túžila. Pohybuje sa vo vysokej spoločnosti, prežíva život plný večierkov, je obdarovaná drahými šperkami. Avšak po čase prichádza pád...

Frajeri vo Vegas

Frajeri vo Vegas (Markíza, nedeľa 20:30h) je komédia s hviezdnym obsadením: Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman a Kevin Kline. Celoživotní priatelia sa na staré kolená rozhodnú zabudnúť na svoje staré kolená, a v mene slávnych spoločných žúrov to ešte raz poriadne roztočiť v Las Vegas. Viac vám napovie aj naša recenzia Frajeri vo Vegas.

Ak holdujete skôr fantasy žánru, je tu film Percy Jackson: More oblúd (JOJ, nedeľa 20:35h), kde uvidíte ďalšie dobrodružstvá tínedžerov - polobohov, ktorí sú potomkami pozemšťanov a gréckych bohov z Olympu. Čaká ich boj s Kyklopmi a inými mytologickými bytosťami v Mori oblúd.

To je z dnešnej ponuky všetko a opäť nabudúce, prajeme príjemný víkend.

  Foto © Pixabay / CC0 / Continental Film / Bontonfilm

Súvisiace články