Tip na 41. televízny víkend: Dieťa 44

14.10.2016|Marko Aust|

Mesiac október sa pomaly dostáva do druhej polovice, v našej pravidelnej rubrike máme pre vás televízne tipy na 41. víkend.

Začínajúci víkend môžeme začat v piatočný večer filmom Trója (piatok 20:15h, Dajto) s hviezdnym obsadením, ktorý vypráva legendárny príbeh o trójskej vojne. Syn trójskeho kráľa, Paris (Orlando Bloom), má rozhodnúť o najkrajšej bohyni. Jedna z troch bohýň ponúkne Parisovi lákavú odmenu, ak označí za najkrajšiu práve ju. Paris tak učinil a za odmenu získal krásnu Helenu. Tú mu však Afrodita pomohla ukradnúť spolu s plnou kráľovskou pokladnicou kráľovi Sparty. A dôvod vojny medzi obyvateľmi Tróje a Grékmi bol na svete. V čele trójskej armády stál Hector (Eric Bana), Parisov brat a grécke vojsko viedol Achilles (Brad Pitt) spolu s Odysseom (Sean Bean).

Na sobotu máme tip na thrilerový film Child 44 (sobota 20:35h, Joj), ktorý bol nakrútený podľa rovnomenného románu. Dej nás zavedie do stalinistického Ruska, v ktorom je vyšetrovateľ tajnej polície Leo Demidov (Tom Hardy) obvinený kolegami pre vlastizradu a degradovaný do vyhnanstva. Staneme sa svedkami série záhradných vrážd detí a snahy chytiť nepolapiteľného vraha. Nitky prípadu vedú až na špičky straníckeho komunistického aparátu. V ďalších úlohách sa predstavia Naomi Rapace, Gary Oldman, Joel Kinnamann, Vincent Cassel a Jason Clarke.

Dieťa 44 (2016)

V nedeľu si môžete pozrieť záverečný diel matrixovskej trilógie s názvom Matrix Revolutions (nedeľa 20:15h, Dajto). Armáda Zionov, podporovaná odvážnymi civilnými dobrovoľníkmi vedie neúprosný boj, aby odvrátila inváziu Sentinelu. S pomocou Niobe volí Neo (Keanu Reeves) a Trinity (Carrie-Anne Moss) ďalekú cestu, na akú sa ešte nikdy žiaden človek nepodujal - nebezpečnú cestu nad zemou, až do vnútra hrozivého mesta robotov. V tejto mechanizovanej metropole sa Neo stretáva tvárou v tvár s najvyššou mocou sveta robotov...

  Foto © Bontonfilm

Súvisiace články