Víkendový otvárací týždeň ovládol film Transformers: Posledný rytier

27.6.2017|Marko Aust|

Víkendový otvárací týždeň ovládol akčný film Transformers: Posledný rytier od režiséra Michaela Baya.

V poradí piaty film Transformers, ktorý priamo nadväzuje na štvrtý diel, ktorý niesol podtitul Zánik. Vodca Autobotov Optimus Prime zmizol. Svet zmieta zúrivá vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. Premietal sa v 74 kinách, kde si ho pozrelo 21 136 divákov, a za prvý otvárací víkend utržil 119 159 eur, čím si zabezpečil prvé miesto.

Fotogaléria Transformers: Posledný rytier (2017)Zobraziť fotogalériu »

Víťazný film z minulého týždňa animovaný film Autá 3 zostúpil na striebornú priečku, pripísal si nové tržby vo výške 57 834 eur od 11 608 divákov.

Posledné tretie miesto na stupni víťazov si odnáša komédia od režisérky Lucie Aniello s názvom Divoká babská jazda. Päť bývalých spolužiačok sa po rokoch znovu stretáva, aby oslávili rozlúčku so slobodou jednej z nich. Párty sa však rýchlo zvrtne, keď nešťastnou náhodou zabijú striptéra, ktorý ich mal v tento výnimočný večer zabávať. Film s Scarlett Johansson v hlavnej úlohe zarobil vo svojom premiérovom týždni 44 731 eur od 8 723 platiacich divákov.

Fotogaléria Divoká babská jazda (2017)Zobraziť fotogalériu »

Na štvrté miesto zostúpil z druhého miesta film Pobrežná hliadka, vo svojom druhom týždni si pripísal tržby vo výške 36 659 eur a 6 612 divákov. Recenziu k filmu si môžete prečítať v tomto článku.

Piate miesto patrí slovensko-českému filmu Špina od režisérky Terezy Nvotovej. Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie... Na Art Film Feste v Košiciach získala cenu za najlepší ženský herecký výkon predstaviteľka hlavnej úlohy Dominika Morávková a filmu sa ušla aj cena divákov. Na portugalskom filmovom festivale Fest Espinho získala snímka hlavnú cenu v kategórii celovečerných filmov. Prvý otvárací týždeň priniesol filmu tržby 35 451 eur a 6 842 divákov.

Fotogaléria Špina (2017)Zobraziť fotogalériu »

Špeciálnu predpremiéru mal v uplynulom otváracom týždni aj animovaný film Ja, zloduch 3. Najväčší svetový zloduch Gru a jeho žltí mimoní pomocníci sa vracajú v novom dobrodružstve. Tržby mal vo výške 21 485 eur a 3 219 divákov.

Zdroj:  ÚFD Foto © Cinemart SK

Súvisiace články