Guillermo del Toro točí animovaného Pinocchia s Cate Blanchett, Ewanom McGregorom a Tildou Swinton

25.8.2020|Ivet Kollárová|
Guillermo del Toro točí animovaného Pinocchia s Cate Blanchett, Ewanom McGregorom a Tildou Swinton

Mexický režisér Guillermo del Toro spoločne so streamom Netflix prinesú na jeho obrazovky novú verziu obľúbenej klasickej rozprávky Pinocchio. Del Toro naše oči a uši poteší animovaným stop-motion muzikálom o drevenej bábke, ktorej snom bolo stať sa skutočným živým chlapcom a o ceste, ktorú k svojmu snu musela podniknúť.

Herecké obsadenie nového Pinocchia je rovnako ako jeho režisér exkluzívne. V hlavnej úlohe sa síce predstaví nováčik Gregory Mann, avšak okrem neho budeme vo filme počuť Ewana McGregora (Cricket), Davida Bradleyho (Geppetto), či Tildu Swinton, Christophera Waltza, Cate Blanchett, Finna Wolfharda, Johna Turturra, Rona Perlmana, Tima Blaka Nelsona, či Burna Gormana.

Príbeh Pinocchia, ktorý dostal niekoľko filmových adaptácii, ako od štúdii Disney (muzikálová verzia z roku 1940), tak najnovšie ako hraný film od talianskeho režiséra Mattea GarronehoRobertom Benignim v úlohe Geppetta (film príde do našich kín 3. septembra). Film je adaptáciou detskej rozprávky z roku 1883 od talianskeho spisovateľa Carla Collodiniho s názvom Pinocchiove dobrodružstvá. 

Produkcia na filme začala minulú jeseň v štúdiách v Portlande a pokračovala aj počas koronavírusových opatrení. Del Toro sa na réžii filmu podieľa spoločne s Markom Gustafsonom, ktorý pracoval aj na filme Wesa Andersona, Fantastic Mr. Fox. O scenár sa rovnako delí del ToroPatrickom McHalom. Texty piesní rovnako napísal del Toro a skladateľ Alexander Desplat sa postaral o originál piesne a originál hudbu. Postavičky do filmu vyrobila spoločnosť Mackinnon & Sounders, ktorá vytvorila svet vo filme Mŕtva nevesta Tima Burtona.

Zdroj:  deadline.com Foto © Jaguarps | Dreamstime.com

Súvisiace články