Výroba remakeu Fantastická cesta od Guillerma del Tora bola odložená na jeseň 2018

28.8.2017|Marko Aust|
Výroba remakeu Fantastická cesta od Guillerma del Tora bola odložená na jeseň 2018

Pred rokom a pol režisér Guillermo del Toro (Purpurový vrch, Faunov labyrint) sa dohodol s spoločnostami 20th Century Fox a Lightstorm Entertainment na režírovaní nového spracovania filmu Fantastická cesta z roku 1966.

Pôvodný termín začatia prác bol stanovený na jar 2018, avšak režisérové ďalšie záväzky na poslednom filme Shape of Water, ktorý má premiéru začiatkom decembra, spôsobili odklad na jeseň 2018, informoval portál Deadline. Snímka by mala vyjsť do kín v priebehu roka 2020.

Nové spracovanie by malo využívať rovnakú 3D technológiu, ktorá bola použitá vo filme Avatar od James Camerona. Originálna dobrodružná sci-fi snímka z roku 1966 od Richarda Fleischera získala dvoch Oscarov za výpravu a vizuálne efekty. V snímke si zahrali Raquel Welch a Donald Pleasence.

Fanstastická cesta (Fantastic Voyage) je o vedcovi, ktorý umiera z krvnej zrazeniny. Jeho jediná šanca na prežitie je skupina piatich vedeckých kolegov, ktorí sa zmenšili do veľkosti mikróbu a na ponorke Proteus v cievach postihnutého vedca sa snažia laserovým lúčom odstrániť krvnú zrazeninu.

Nové spracovanie filmu Fantastická cesta má za sebou niekoľko rokov trnistej cesty, vystriedalo sa niekoľko potencionálnych režisérov (Roland Emmerich, Paul Greengrass, Shawn Levy), dúfajme že už všetko bude na dobrej ceste a v roku 2020 sa ho konečne dočkáme na striebornom plátne.

Zdroj:  deadline.com Foto © Jaguarps | Dreamstime.com

Súvisiace články