film Súboj pohlaví (2017)
Film Súboj pohlaví (2017)
Fotogaléria (69) | Video (1)

Réžia:

Jonathan Dayton , Valerie Faris

Žáner:

Biografický | Komédia | Dráma | Šport

Krajina

Veľká Británia | USA

Dĺžka filmu

121 min

Slovenská premiéra:

19.4.2018 (Bontonfilm)

Pôvodný názov:

Battle of the Sexes

Existujú na svete rozdielnejšie bytosti ako je muž a žena? Ich večný súboj budú viesť v novej komédii "Súboj pohlaví" oscarová Emma Stone ako silná žena a feministka a Steve Carell čoby sexistický šovinista. Bojovým poľom je tu okrem samotného života aj tenisový kurt, kde sa uskutoční vojna o všetko. O rovnoprávnosť, o slávu, peniaze, sebavedomie, lásku. Film vznikol na motívy skutočného tenisového zápasu, ktorý sa svojho času stal celosvetovou senzáciou a jedným z najsledovanejších televíznych prenosov všetkých čias. Do histórie vošiel ako Súboj pohlaví.

Šovinistické prasa proti feministke s chlpatýma nohami - taká neodolateľná ponuka sa nedá odmietnuť. Začiatkom 70. rokov je sexuálna revolúcia v plnom prúde, v tomto prípade dochádza medzi mužmi a ženami ku vzácnemu a obojstranne príjemnému súzneniu a zhode. Avšak spoločenská rovnoprávnosť žije často len v predstavách žien. A tenis nie je výnimkou, skôr žiarivým príkladom. Bobby Riggs je stelesnený testosterón, predstavuje všetko mužské, proti čomu akejkoľvek ženské hnutie vždy bojovalo, bojuje a bojovať bude. Bývalý tenisový šampión, gambler, flákač a veľkohubý šoumen je známy vetou: "Žena patrí do spálne a do kuchyne. Presne v tomto poradí.". Billie Jean King je moderná žena, ktorá akoby do príbehu spadla z dvadsiateho prvého storočia. V tom, čo robí, je výnimočná, angažuje sa, presadzuje lepšie podmienky v ženskom tenise, rieši milostné vzťahy s mužmi i ženami. Dva póly, ktoré sa odpudzujú, až sa nakoniec pritiahnu. Bobby totiž v tenisovej exhibícii poráža ženskú svetovú dvojku a zápas je posmešne nazývaný "Masaker na Deň matiek". To je moment, kedy Billie Jean King zdvihne hodenú rukavicu a rozhodne sa nakopať mu zadok. V následnej monštruóznej šou už nejde len o tenis, ten je len zásterkou. Rozohrá sa zábavná bitka medzi mužským a ženským svetom, ktorá síce nemôže vyhrať na veky vedený stret. . . ale každý podarený kopanec do gulí sa počíta. 

Režiséri skvelej komédie „Malá Miss Sunshine“ a scenárista oscarového „Milionára z chatrče“ dali v Súboji pohlaví dohromady vtipné hlášky, absurdné situácie a fantastické retro 70. rokov plné žiarivých farieb, tupírovaných účesov, pánskych kotliet a minišiat.

Herecké obsadenie
Emma Stone
Emma Stone
Billie Jean King
Steve Carell
Steve Carell
Bobby Riggs
Andrea Riseborough
Andrea Riseborough
Marilyn Barnett
Natalie Morales
Natalie Morales
Rosie Casals
Sarah Silverman
Sarah Silverman
Gladys Heldman
Bill Pullman
Bill Pullman
Jack Kramer
Alan Cumming
Alan Cumming
Cuthbert
Elisabeth Shue
Elisabeth Shue
Priscilla Riggs
Eric Christian Olsen
Eric Christian Olsen
Lornie Kuhle
Mickey Sumner
Mickey Sumner
Valerie Ziegenfuss
Jessica McNamee
Jessica McNamee
Margaret Court
Austin Stowell
Austin Stowell
Larry King
Lewis Pullman
Lewis Pullman
Larry Riggs
Jamey Sheridan
Jamey Sheridan
Ken Rosewall
Tom Kenny
Tom Kenny
Bob Sanders
Dan Bakkedahl
Dan Bakkedahl
šéf Gamblers Anon
Mike Vogel
Mike Vogel
tanečník v nočnom klube
Bob Stephenson
Bob Stephenson
chlapík z PR
Nelson Franklin
Nelson Franklin
TV reportér
Eli Jane
Eli Jane
tanečník
Richard Allan Jones
Richard Allan Jones
člen Country klubu
John C. McGinley
John C. McGinley
Bobbyho kamarát