Trailery týždňa: The Gentlemen, Richard Jewell, The Personal Hitory of David Copperfield a 1917

6.10.2019|Ivet Kollárová|

Prvé upútavky k svojim očakávaným novinkám zverejnili štúdia Warner Bros., STX Entertainment, Film4 v spolupráci s LionsgateFilmnation a jedna bonusová upútavka z natáčania od štúdii Universal.

STX Entertainment – Guy Ritchie – The Gentlemen

Režisér Guy Ritchie sa vracia k svojmu osvedčenému žánru. Po hranom remaku filmu Aladin pre štúdia Disney, natočil akčnú krimi komédiu plnú hviezdnych mien a neuveriteľných gagov. Oficiálny opis deja hovorí o americkom prisťahovalcovi Mickeym Pearsonovi, ktorý v Londýne vybudoval vyhlásený a výnosný marihuanový podnik. No keď sa roznesie chýr o jeho vykúpení z biznisu, spustí sa vlna sprisahaní, intríg, úplatkárstva a vydieraní v snahe ukradnúť mu jeho podnik priamo z pod jeho rúk.

Vo filme si zahrali Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell, či Hugh Grant.

Film The Gentlemen, pre ktorý scenár napísal sám Ritchie, príde do slovenských kín 30. januára 2020.                                    

Warner Bros. Pictures – Clint Eastwood – Richard Jewell

Režisér Clint Eastwood svojím novým filmom, Richard Jewell pokračuje prenášaním skutočných príbehov na strieborné plátna. Jeho novinka sa zaoberá prekrúcaním pravdy a faktov, najmä zo strany médií. 

Richard Jewell sa pre americkú verejnosť stal známy ako strážnik, ktorý nahlásil nájdenú bombu počas Olympiády v meste Atlanta v roku 1996. Svojím rýchlym konaním a evakuáciou ľudí zachránil stovky životov a stal sa národným hrdinom. No v priebehu pár dní, aj kvôli médiám, ktoré ho označili za teroristu, sa celá situácia otočila proti nemu a pre FBI sa stal hlavným podozrivým. Jeho nádejou sa stal nezávislý obhajca Watson Bryant, ktorý sa snaží očistiť meno svojho klienta, napriek tomu, že stojí proti velikánom ako FBI, vyšetrovateľom v Georgii a policajnému oddeleniu v Atlante. Jewellovi sa po incidente a obvinení zrútil úplne celý život.

V hlavných úlohách Eastwoodovo hviezdne obsadenie na čele so Samom Rockwellom, ktorý si zahral Watsona Bryanta. V úlohe Jewella uvidíme Paula Waltera Hausera, jeho matku Bobi stvárnila Kathy Bates. Jon Hamm je vedúci vyšetrovania z FBI a Olivia Wilde si zahrala novinárku z denníka Atlanta Journal, Kathy Scruggs. Scenár, ktorý napísal Billy Ray, vznikol na základe článku uverejnenom vo Vanity Fair s názvom American Nightmare – The Ballad of Richard Jewell od Marie Brenner. 

Film Richard Jewell má svetovú premiéru 13. decembra 2019 (a môže sa zaradiť na zoznam potenciálnych oscarovských kandidátov). Do slovenských kín príde 16. januára 2020

Film4/Lionsgate/Filmnation – Armando Iannucci – The Personal History of David Copperfield

Napriek názvu, film nie je o známom mágovi s rovnakým menom, ale jedná sa o adaptáciu rovnomenného románu od Charlesa Dickensa, ktorá je považovaná za jedno z jeho klasických veľdiel. Polo-autobiografický Dickensov príbeh sa zameriava na život hlavného protagonistu, ktorý sa snaží vymaniť z chaosu sveta a nájsť v ňom svoje miesto. Od nešťastného detstva až po zistenie, že má dar na písanie a rozprávanie príbehov. Davidova cesta je turbulentná, je plná radosti, aj smútku, ale vždy je plná života, rozmanitých farieb a ľudskosti.

Režisér filmu Armando Iannucci obsadil do hlavných úloh Deva Patela, Tildu Swinton, Gwendoline Christie, či Hugha Laurieho.

Film The Personal History of David Copperfield sa stihol predstaviť na MFF v Toronte a v stredu otváral MFF v Londýne. Oficiálnu premiéru má 10. januára 2020. Slovenská premiéra známa zatiaľ nie je.

Bonus: Sam Mendes – 1917 (Behind The Scenes Featurette)

Režisér Sam Mendes prináša na plátna kín vojnovú drámu z obdobia prvej svetovej vojny. Film sleduje dvoch britských vojakov, Schofielda a Blaka, ktorí sú poverení takmer nemožnou úlohou – na čas a cez nepriateľské územie doručiť dôležitú správu, ktorá by zastavila blížiaci sa útok britského vojska, ktoré by inak padlo do zajatia nepriateľa.

Scenár k filmu napísal Mendes spolu s Krysty Wilson-Cairns. O kameru sa postaral Roger Deakins, ktorá je v tomto prípade veľmi dôležitá. Film 1917 Mendes s Deakinsom natáčali tak, aby pôsobil, že je natočený jednozáberovo. Z toho pramenili aj dva scenáre, jeden klasický a jeden s presným pohybom kamery, hercov a všetkých naokolo, čo pripomínalo choreografiu tanca.

Vo videu Mendes vysvetľuje prečo sa rozhodol práve pre takéto natáčanie a čo všetko to obnášalo. Ako napríklad problémy s rovnakým svetlom, keďže sa natáčalo väčšinou v exteriéroch a pod zamračenou oblohou, vždy keď svietilo slnko, štáb čakal, kým sa opäť zamračí, prípadne nacvičoval ďalšie scény a všetko bolo veľmi veľmi rýchle.

Film 1917 príde do našich kín 23. januára 2020.

Viac zaujímavostí vo videu:

Zdroj:  youtube.com Foto © Warner Bros./Dreamstime/youtube

Súvisiace články