Tretí novembrový víkendový týždeň v kinách: vzostup vianočnej snímky Želanie pre Ježiška

23.11.2021|Marko Aust|

Za sebou máme tretí novembrový víkendový týždeň v slovenských kinách, v ktorom vzostúpila z tretieho miesta na prvé miesto rodinná vianočná snímka Želanie pre Ježiška (4 970 divákov, tržby 32 907 eur), kde sa ukážkovo rozkmotrená rodina znova a znova snaží zmieriť. Nezodpovedný frajer, ktorého životnou náplňou je obšťastňovanie žien, zisťuje, že existuje aj otcovská a partnerská zodpovednosť.

Biografická dokumentárna snímka Karel (4 733 divákov, tržby 30 414 eur) zostúpila na druhé miesto. Film Karel prináša ojedinelý pohľad do súkromia a duše Karla Gotta. Renomovaná režisérka Olga Malířová Špátová natáčala Karla Gotta celý jeden rok a vďaka jeho úprimnej otvorenosti vznikol neobvykle osobný pohľad na život slávneho speváka.

Tretie miesto patrí snímke Eternals (3 872 divákov, 27 631 eur). Je to už dvadsiaty piaty film z marvelovského univerza, prináša nový príbeh a desať superhrdinov, ktorý sme doteraz na plátne nevideli. Film sleduje skupinu hrdinov z vesmíru, ktorí chránia Zem od úsvitu ľudskej civilizácie.

Z filmových noviniek sa do Top 20 dostali ešte dve snímky. Životopisná dráma King Richard (2 097 divákov, tržby 14 478 eur) sa dostala na piate miesto. Bola natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa, trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. 

Dvanáste miesto obsadila druhá z noviniek muzikálová dráma Hlas lásky (472 divákov, tržby 2 972 eur). Filmová fikcia inšpirovaná životom speváckej super hviezdy Céline Dion. Quebec, koniec 60. rokov, Sylvette a Anglomard privítajú vo svojej rodine 14. dieťa: Aline. V rodine Dieuovcov prevláda celý život hudba a keď Aline vyrastie, objavia v nej prekrásny dar, jej zlatý hlas.

V ďalších týždnoch sa vplyvom zhoršenej epidemiologickej situácie budú návštevnosti pravdepodobne zhoršovať, situáciu budeme sledovať a určite vás budeme informovať.

 

Súvisiace články