Emma Stone a Brad Pitt rokujú o úlohách v novinke od Damiena Chazella, Babylon

14.11.2019|Ivet Kollárová|
Emma Stone a Brad Pitt rokujú o úlohách v novinke od Damiena Chazella, Babylon

Štúdia Paramount Pictures sa po dlhých rokovaniach dohodli na spolupráci s režisérom Damienom Chazellom na jeho novom filme, historickej dráme z obdobia Zlatého veku Hollywoodu s názvom Babylon.

Predstavitelia štúdii považovali projekt za príliš riskantný a rokovania padali najmä na pomerne rozsiahlom scenári, okolo 180 strán a vysokom rozpočte filmu, ktorý sa mal pohybovať medzi 80 až 100 miliónmi dolárov. Pochybnosti boli o to väčšie najmä po tom, čo sa Chazellov ostatný film, sci-fi dráma Prvý človek, napriek jeho 4 oscarovským nomináciam (a jednej výhre za vizuálne efekty), nestretol s očakávaným úspechom.

Podľa viacerých zdrojov Chazelle neúnavne pracoval na prepisovaní scenára, z ktorého sa mu napokon podarilo skresať 30 strán a tým sa o niečo znížil aj rozpočet filmu. Výbornou správou pre chystaný film sú aj rokovania s hercami Emmou StoneBradom Pittom, ktorí by si vo filme zahrali hlavné úlohy.

Film Babylon by sa mal odohrávať koncom 20. rokov v Hollywoode, v čase najvýraznejšieho rozvoja filmu, kedy nastáva prerod z nemých filmov na filmy so zvukom. Príbeh sa zameria ako na fiktívne, tak aj na skutočné postavy z histórie, ktorých táto zmena výrazne zasiahla.

Ak by rokovania so spomínanými hercami prebehli úspešne, Emma Stone by si mohla zahrať herečku Claru Bow, jednu z prvých sex symbolov a hviezdu blockbustrov a prvé hollywoodske tvz. „It“ dievča. Pittova úloha by bola čisto fiktívna postava, zahral by si herca nemého filmu, ktorý má problém prispôsobiť sa zmenám a novej technológii. Napriek tomu niektoré zdroje hovoria, že jeho úloha je inšpirovaná skutočným hercom a hviezdou nemého filmu Johnom Gilbertom.

Producentmi snímky sú Olivia Hamilton, Matthew Plouffe, Tobey MaguireMarc Platt, ktorý rovnako produkoval Chazellov najúspešnejší film, muzikál La La Land, ktorý v roku 2017 získal 6 sošiek Oscara, vrátane najlepší režisér, najlepšia herečka (Emma Stone), či kamera (Linus Sandgren).

Štúdia Paramount pripravujú film Babylon rovnako na oscarovskú sezónu 2021-22. Jeho limitovaná premiéra by mala byť 25. decembra 2021. Do širšej distribúcie by sa mal film dostať 7. januára 2022

Emmu Stone môžeme aktuálne vidieť v kinách vo filme Zombieland: Rana istoty. Jej ďalším filmom, ktorý momentálne natáča v Londýne, bude disneyovská Cruella, kde hrá hlavnú úlohu Cruelly de Vil. Brada Pitta sme mohli nedávno vidieť v snímke Quentina Tarantina, Vtedy v Hollywoode, ktorá má nemalý oscarovský potenciál, či v sci-fi dráme od Jamesa Graya, Ad Astra.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články