Jessica Chastain v koži Marilyn Monroe

6.5.2014|Iveta Kollárová|
Jessica Chastain v koži Marilyn Monroe

Režisér Andrew Dominik bude režírovať adaptáciu knihy od Joyce Carol Oates Blonde o živote Marilyn Monroe. Hlavnú úlohu Marilyn by si mala zahrať herečka Jessica Chastain.

Chastain, ktorá je prírodná červenovláska, sa objavila ako sexi blondínka Celia Foote vo filme Farba citov. Táto úloha jej vyniesla jej prvú nomináciu na Oscara. Herečku si môžeme pamätať aj z filmu 30 minút po polnoci, kde stvárnila agentku CIA, ktorá sa snaží dolapiť Usamu bin Ladina. Za svoj výkon bola ocenená svojou druhou nomináciou na Oscara a získala svoj prvý Zlatý glóbus v kategórií najlepšia herečka v hlavnej úlohe – dráma.

Austrálsky režisér Andrew Dominik, známy filmom Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom, opísal projekt ako neskutočne obšírnu, dojímavú rozprávkovú nočnú moru o opustenej sirote, ktorá sa stratila v lese (v skutku zaujímavý opis :)).

Blonde, 700-stranový román od spisovateľky Joyce Carol Oates, bol prvý krát publikovaný v roku 2000. Spisovateľka nevynechala ani detaily herečkiných slávnych vzťahov, napríklad aj s americkým prezidentom Johnom F. Kennedym. Mnohí jej milenci sú nepomenovaní, ale podľa prezývok, ktoré im Marilyn dala, je jasne poznať o koho ide. Tak napríklad herec Tony Curtis z filmu Niekto to rád horúce, je označený ako „C“. Joe DiMaggio, basebalista New York Yankees v rokoch 1936 – 1942, 1946 – 1951, je označený ako „ex-Athlete“ a americký dramatik a esejista Arthur Miller ako „the Playright“. Joyce Carol Oates za román získala nomináciu na Pulitzerovu cenu.

Začiatok natáčania filmu Blonde je naplánovaný na august.

  Foto © archív

Súvisiace články