Nový film Petra Zelenku

10.8.2014|-pk-|
Nový film Petra Zelenku

Petr Zelenka, tvorca dnes už kultových titulov ako Knoflíkáři, Rok ďábla, Příběhy obyčejného šílenství či Karamazovi  sa po siedmych rokoch pustil do nakrúcania nového filmu Ztraceni v Mnichově.  Tento štvornásobný držitel Českého leva sa tentoraz vo svojom filme venuje vážnej, v Česku ešte stále kontraverznej, téme Mníchovskej zrady z roku 1938.

Prečo si zvolil práve túto látku vysvetľuje Zelenka takto: “Okrem toho, že ma táto téma dlhodobo zaujíma, bol asi prvým impulzom k práci neúspech Formanovej a Havlovej adaptácie Mníchovského prízraku. Neviem, ako ďaleko sa dostali s textom, ale film sa im nepodarilo zafinancovať, čo ma pri týchto dvoch menách prekvapilo. Až neskôr som pochopil prečo tomu tak bolo. Náš príbeh je teda nielen o Mníchove, ale aj o tom, prečo sa o tejto téme nedá natáčať.” Režisér a scénarista v jednej osobe ďalej poodhalil, čo môžu diváci od filmu očakávať : “Bude tam humor, absurdita, príbeh odohrávajúci sa v mnohých rovinách, bude to film, na ktorý sa síce treba sústrediť,  ale dá sa vidieť i viac krát. Predstavte si 40 minút Knoflíkářů, 50 minút Roku ďábla a pred tým všetkým 3 minúty archívnych záberov, tak nejako to bude vyzerať.”

 V hlavných roliach sa predstavia Martin Myšička, Václav Koptuj, Marek Taclík a Jitka Schneiderová. Film vzniká v produkcii spoločnosti Lucky Man Films Davida Ondříčka (s ktorým už Zelenka spolupracoval v roku 2000 na veleúspešných Samotářích) a do kín by mal byť uvedený v priebehu roku 2015.

Zdroj:  kinobox.cz

Súvisiace články