film Luca (2021)
Film Luca (2021)
Video (1)

Réžia:

Enrico Casarosa

Žáner:

Animovaný | Dobrodružný | Komédia | Rodinný | Fantasy

Krajina

USA

Slovenská premiéra:

17.6.2021 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Luca

V krásnom romantickom prostredí talianskej riviéry sa odohráva nepravdepodobné, ale o to silnejšie priateľstvo medzi chlapcom a morskými príšerkami prezlečenými za človeka.

Pôvodný celovečerný animovaný film od štúdií Disney a Pixar s názvom “Luca” je zábavný a dojemný príbeh o priateľstve, vystúpení z našej komfortnej zóny a o dvoch dospievajúcich morských príšerkách, ktoré zažívajú leto ktoré zmení ich život. “Tento film je o priateľstvách, ktoré nás menia,” hovorí režisér Enrico Casarosa. “Je to ľúbostný list letám našej mladosti – tým rokom, ktoré nás formujú v tom kým sme.”  Dodáva producentka Andrea Warren, “Je to magický príbeh o dospievaní a o spomienke na ľudí, ktorí nás formovali po ceste životom v detstve.”

Hotel Luca sa nachádza v krásnom prímorskom meste na talianskej riviére a je príbehom o jednom chlapcovi, ktorý zažíva nezabudnuteľné leto plné zmrzliny, cestovín a nekonečných jázd skútrom. Luca zažíva tieto letné dobrodružstvá spolu so svojím novonadobudnutým najlepším priateľom Albertom, ale všetka zábava je ohrozená hlboko ukrytým tajomstvom: obaja sú totiž morské príšerky z iného sveta, ktorý sa nachádza tesne pod hladinou mora.