Filmové premiéry v slovenských kinách na 25. týždeň (23.06.-30.06.2016)

23.6.2016|Ivet Kollárová|

Nový týždeň so sebou prináša nové filmy. Od dnes si v našich kinách môžete pozrieť štyri zbrusu nové filmy a jeden starší, slovenský, prenesený na plátna kín v novom digitalizovanom šate.

Týmto filmom je dráma režiséra Martina Šulíka z roku 1992, Všetko čo mám rád. Príbeh Tomáša, 38ročného muža, ktorý je konfrontovaný so zásadným zlomom vo svojom živote. Zaplieta sa do malicherných konfliktov so svojou bývalou ženou, rieši neriešiteľné problémy svojho dospievajúceho syna, pomoc od neho očakávajú i jeho starnúci rodičia. A tak útek od všetkého s mladou Angličankou sa zdá byť jediným východiskom... Film získal niekoľko filmových cien, a stal sa najlepším slovenským filmom za rok 1992. V hlavných úlohách Juraj Nvota, Gina Bellman, Zdena Studenková, Jiří Menzel, Jakub Ursíny, Anton Šulík, Rudolf Sloboda, či Marta Rašlová.

Trailer

Po 20tich rokoch sú späť! Pod rovnakou režisérskou taktovkou Rolanda Emmericha sa na plátna kín vracia Deň nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgance). Ďalšia kapitola tohto eposu predstaví globálnu katastrofu nepredstaviteľného rozsahu. S využitím obnovených technológií votrelcov vybudovali obyvatelia Zeme obrovský obranný program na ochranu planéty. Napriek tomu nás však nič nemôže pripraviť na vyspelú silu votrelcov. Len vynaliezavosť niekoľkých statočných mužov a žien môže zachrániť našu civilizáciu pred zánikom. Svoje úlohy si z jednotky zopakujú Bill Pullman, Jeff Goldblum, Vivica A. Fox, či Judd Hirsch. Medzi nové tváre patria Liam Hemsworth, Joey King, Maika Monroe, Charlotte Gainsbourg, William Fichtner, Sela Ward, Brent Spiner, či Ryan Cartwright.

Trailer

Ďalším filmom, ktorý prichádza dnes do kín je bláznivá komédia od režisérskeho dua Nicolas Benamou a Philippe Lacheau, Prázdniny All Exclusive (All Gone South). Ako by asi vyzerali kultové filmy Blair Witch, či Paranormal Activity natočené v štýle šialenej komédie plnej gagov? To presne ukáže komédia Prázdniny All Exclusice. Nájdená kamera na selfie tyči odhalí, čo všetko sa stalo počas jedného výletu partie Európanov do brazílskej džungle. A ukáže neuveriteľné veci! Likvidáciou ohromného pavúka v trenkách začínajúc a domorodým kmeňom, ktorý prenasleduje babičku na elektrickom vozíčku končiac. Všetko sa začalo ako skvelá dovolenka s kamarátmi a priateľkou v brazílskom raji. Slniečko, pláž, samba, rumba aj rum, vodné radovánky, baby v bikinách. Práve tu chce Franck požiadať svoju priateľku Sonyu o ruku. Jeden deň sa skupina vydá na výlet, otec snúbenky im vnúti aj storočnú babičku na invalidnom elektrickom vozíku... strih! Náhle prebieha zúfalé pátranie. Z výletu do džungle sa nevrátili, niekoľko dní o nich nikto nevie, v oblasti sú domorodé kmene kanibalov. Až konečne! Nájde sa kamera na selfie tyči, ktorou si jeden z nich vždycky všetko natáčal. A ukáže sa, že to nebol výlet, ale naozajstný brazílsky karneval katastrof. Drzú starú babičku by ešte prežili. Dve sexy dievčatá, ktoré sa k nim pridajú, tiež nie sú to najhoršie. Leňochod je dokonca zlatý. Ale ich vlastný talent na vytváranie šialených situácii a problémov? Ten premení exotický raj na kôlničku na drevo skôr, ako by ste povedali Pelé. Tukan by mohol rozprávať. Svet sa aktuálne chystá na letné Olympijské hry v Brazílii. Olympiádu smoliarov, šialených vtipov a divokých situácii ponúka komédia Prázdniny All Exclusive. V hlavných úlohách Philippe Lacheau, Alice David, Vincent Desagnat, Tarek Boudali, Christian Clavier, Julien Arruti, Charlotte Gabris, Elodie Fontan.

Trailer

Fanúšikovia klubových filmov európskej produkcie by si určite nemali nechať ujsť snímku v dánsko-holandsko-švédskej koprodukcii režiséra Thomasa Vinterberga, Komúna (Kollektivet). Komúna je svedectvom hroziaceho konca rodiny, pospolitosti i celej jednej epochy v dánskych dejinách. Režisér Vinterberg zasadil svoj film Komúna do polovice 70. rokov, do prostredia akademického spoločenstva na predmestí Kodane. Hrdinami filmu sú Erik, Anna a ich dcéra Freja, ktorí začnú uskutočňovať svoj sen o autentickej komúne plnej vzájomností a radovánok. Idea láskyplného a rodinného spoločenstva pod strechou Erikovho domu sa však začne rozpadávať, keď sa do domu prisťahuje jeho milenka. Prežije ideál stretnutie s realitou? Za svoj výkon vo filme získala herečka Trine Dyrholm cenu Strieborný medveď za najlepšiu herečku na MFF Berlinale 2016. Vo filme si okrem Trine Dyrholm zahrali Ulrich Thomsen, Fares Fares, Julie Agnete Vang, Lars Ranthe, Ole Dupont, Helene Reingaard Neumann, Jacob Højlev Jørgensen.

Trailer

Posledný film mieriaci dnes do našich kín poteší najmä deťúrence. Filmoví tvorcov Kevin Munroe a Jericca Cleland natočili animovanú snímku Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie (Ratchet and Clank). Film rozpráva príbeh dvoch nepravdepodobných hrdinov, ktorí sa snažia zastaviť nebezpečných votrelcov, ktorí chcú zničiť planétu Solana. Keď títo dvaja kamaráti narazia na nebezpečné zbrane schopné zničiť celú planétu, musia spojiť svoje sily s tímom profesionálnych hrdinov, ktorí si hovoria Galaktickí Strážcovia, aby zachránili celú galaxiu. Cestou za záchranou sa všetci hrdinovia budú učiť o všetkých stránkach priateľstva a významu objavovania vlastnej identity. Film vznikol na základe rovnomennej videohry spoločnosti Insomniac Games publikovanej spoločnosťou Sony Computer Entertainment. V anglickom origináli hlasy animovaným postavičkám prepožičali James Arnold Taylor, David Kaye, Jim Ward, Rosario Dawson, Paul Giamatti, John Goodman, Alessandro Juliani, Sylvester Stallone, či Bella Thorne. V slovenskom znení budeme počuť Romana Ferienčíka, Andreja Hryca, Mareka Majeského, Vladimíra Kobielského, či Juraja Predmerského.

Trailer

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Depositphotos/Cinemart/FilmEurope/BontonFilm/ContinentalFilm/GarfieldFilm

Súvisiace články