Ryan Gosling si v životopise režírovanom Damienom Chazellom zahrá astronauta Neila Armstronga

2.1.2017|Ivet Kollárová|
Ryan Gosling si v životopise režírovanom Damienom Chazellom zahrá astronauta Neila Armstronga

Dvojica, ktorá momentálne žne úspechy s muzikálom La La Land, opäť spojí svoje sily. Pod hlavičkou štúdii Universal Pictures sa režisér Damien Chazelle chystá natočiť životopisný film s názvom First Man o astronautovi Neilovi Armstrongovi, ktorý sa ako prvý človek prechádzal po mesiaci.

Ryan Gosling, jedna z hlavných hviezd spomínaného muzikálu La La Land, si zahrá hlavnú úlohu Neila Armstronga. Jeho obsadenie, napriek záujmu o úlohu už od roku 2015, štúdia potvrdili len nedávno v decembri. O scenár k filmu First Man, ktorý vychádza z knihy spisovateľa Jamesa Hansena, First Man: A Life of Neil A. Armstrong, sa postará Josh Singer (spoluscenárista filmu Spotlight).

Niel Armstrong pôsobil v armáde počas vojny v Kórei ako bombový pilot, neskôr v 50. a 60. rokoch ako testovací pilot. Dej filmu sa zameria na misiu vesmírneho programu Národného úradu pre letectvo a vesmír, tzv. NASA, ktorej cieľom je vyslať prvého človeka na mesiac. Príbeh sa odohráva v rokoch 1961 a 1969 a má poukázať na dopady, ktoré táto jedna z najnebezpečnejších misii v histórii ľudstva mala, nie len na Armstronga, ale na celý národ.

Začiatok natáčania filmu First Man je naplánované na rok 2017.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Sbukley | Dreamstime.com

Súvisiace články