Guillermo del Toro a stanica Netflix natočia animovaný muzikál Pinocchio

27.10.2018|Ivet Kollarova|
Guillermo del Toro a stanica Netflix natočia animovaný muzikál Pinocchio

Del Torov dlho pripravovaný srdcový projekt sa konečne dočká realizácie. So stanicou Netflix budú spolupracovať na novej adaptácii animovaného, stop-motion muzikálu Pinocchio. Del Toro bude snímku nie len režírovať, ale aj produkovať a spolu s Patrickom McHale napíše aj scenár. 

Príbeh drevenej figúrky, ktorá sa túži stať živým chlapcom, ale pri každom klamstve jej rastie nos, sa bude odohrávať v Taliansku v dobe nárastu fašizmu pod diktátorom Mussolinim. Začiatok produkcie snímky je naplánovaný na túto jeseň. Spolurežisérom nového Pinocchia bude Mark Gustafson, ktorý pracoval aj na snímke Wesa Andersona, Fantastic Mr. Fox.

O výpravu sa postará Guy Davis, ktorý čerpá inšpiráciu postavičkami navrhnutými Grisom Grimlym z knižnej predlohy Pinocchia zo začiatku roku 2000. Postavičky pre film vyrobí spoločnosť Mackinnon & Saunders, zodpovedná za postavičky zo stop-motion animáku Mŕtva nevesta Tima Burtona.

Guillermo del Toro tak nadviaže na svoj magický svet s nezabudnuteľnými a úžasnými postavami. Po Faunovom labyrinte a tohto ročnom štvornásobnom víťazovi Oscara, vrátane ceny za najlepší film, Podoba vody sa do sveta fantázie vydáva s animákom Pinocchio, o ktorého realizáciu sa snaží už od roku 2000. 

del Toro nie je jediný, kto sa zaujíma o príbeh bábiky, ktorá zázračne ožila. Štúdia Disney pripravujú svoju hranú verziu príbehu o Pinocchiovi, ktorú bude režírovať Paul King, zodpovedný za filmy o Medvedíkovi Paddingtonovi.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Jaguarps | Dreamstime.com

Súvisiace články