film Tri billboardy kúsok za Ebbingom (2017)
Film Tri billboardy kúsok za Ebbingom (2017)
Fotogaléria (10) | Video (1) | Články (1)

Réžia:

Martin McDonagh

Žáner:

Komédia | Krimi | Dráma

Krajina

Veľká Británia | USA

Dĺžka filmu

115 min

Slovenská premiéra:

18.1.2018 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Mildred Haynesovej (Frances McDormand) zavraždili dcéru. Vyšetrovanie sa už niekoľko mesiacov bezvýsledne vlečie, preto sa Mildred rozhodne konať. Pri vjazde do mesta vylepí na tri billboardy veľmi kontroverzné odkazy adresované váženému šéfovi miestnej polície (Woody Harrelson).

Týmto činom začína bitka medzi Mildred a zástupcami zákona. Keď sa do prípadu vloží ešte ďalší policajt (Sam Rockwell), nevyzretý mamičkin maznáčik so záľubou v násilí, súboj medzi miestnym policajným oddelením a osamelou, ukrivdenou a hlavne rozzúrenou bojovníčkou sa môže začať.

Kriminálnu drámu plnú čierneho humoru napísal a nakrútil Oscarom ocenený režisér Martin McDonagh. “To, čo sa stalo Mildredinej dcére, je smutné a strašné a cítil som, že najdôležitejšie to bude udržať v rovine komédie aj napriek všetkej tej zúfalej beznádeji,” hovorí McDonagh. Hlavnú úlohu napísal priamo na telo herečke Frances McDormand, ktorá ju charakterizovala slovami: “Myslím, že nemusíte vždy chápať Mildredino správanie, ale určite ju nebudete nenávidieť a ohovárať.”

Film Tri billboardy kúsok za Ebbingom získal ocenenie na festivaloch v Benátkach a Toronte a je považovaný za jedného z adeptov na Oscara.