Svalnáči zasahujú

24.10.2009|Slavo Sochor|
Svalnáči zasahujú Čakať niečo umelecké v tomto prípade nemôžeme. V prípade tohto žánru, sme to ani nikdy nečakali. Mená hlavných hereckých predstaviteľov, ale dokážu do kín pritiahnuť veľké divácke publikum. Hovoríme o filme Expendables, ktorý režíruje Sylvester Stallone.

Režisérsku stoličku si tento herec vyskúšal už dokonca osemkrát. A takisto vo svojich filmoch stvárnil hlavnú postavu. Dovolím si spomenúť úspešnú sériu o boxerovi Rockym, ale i jeho posledný režijný počin Rambo: Do pekla a späť.

Poďme ale k jeho novinke Expendables. Hovorí o skupine „úžasných“ mužoch zákona. Vo filme uvidíme naozaj množstvo svalnatých hercov, ktorých poznáme z béčkových somarín. Jedným z nich je aj Jason Statham. Jeho sme mali možnosť vidieť v sérii Kuriér ale i akčnom filme Zastaneš a neprežiješ. Ďalšieho člena tejto skupiny stvárňuje Jet Li, ktorého si posledne pamätáme z filmu Zakázané kráľovstvo, kde stvárnil hlavnú úlohu po boku s Jackiem Chanom. Tretím je rodák zo Švédska Dolph Lundgren, známy z akčných béčok ako Diamantoví psi či Masaker na strednej škole. Menej známym je Randy Couture, herec ktorého sme videli napríklad minulý rok vo filme Redbelt, alebo disneyovskej hranej športovej dráme Invicible. Ďalšou známou tvárou filmu je Mickey Rourke, ktorý prekvapil vo filme Wrestler a videli sme ho aj v Rainmakerovi. Potom uvidíme aj černošského herca Terryho Crewsa. Videli sme ho vo filme Niekto to rád blod, ale i v seriáli Everybody Hates Chris. A teraz poďme na atraktívnejšie mené. Vo filme uvidíme aj skutočné hviezdy a to sú Arnold Schwarczenegger a Bruce Willis. Arnolda sme naposledy videli v dokumente o Annie Leibovitz. Willisa v novinke Klony / Surrogates.

Film sa do kín dostane v priebehu budúceho roku.
...mne tam chýba už len Chuck Norris. Zdroj:  MovieMania.sk Foto © archív

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...