Harry Potter opäť bojuje

11.11.2010|Slavo Sochor|
Harry Potter opäť bojuje

Na budúci týždeň sa po celom svete znova vracia všetkým generáciám známy hrdina. Čarodejník, ktorý je už trinásť rokov vzorom pozitívnej postavy pre milióny ľudí prostredníctvom kníh, ale v našom prípade, hlavne filmov. Tentoraz prichádza do kín už siedma časť a keďže siedmu knižnú časť rozdelili na dve, čaká nás bohatá dávka akcie a dobrodružstva. Teda, samozrejme, len v tom prípade, že režisér David Yates nepokračoval v trende „Harry Potter Comedy“, ako tomu bolo pri šiestej časti. V tejto časti sa Harry Potter po smrti Dumbledorea a vzostupe „Veď-viete-koho“ rozhodne nevrátiť sa do Rokfortu a vydáva sa pátrať po horcruxoch, čo sú vlastne čiastky Voldemortovej duše. Po jeho boku samozrejme ostávajú jeho verní priatelia Ron Weasley a Hermiona Grangerová, ktorí ho sprevádzali aj v minulých častiach. V tejto časti spolu s Harrym Potterom navštívime miesta, odkiaľ pochádza, spolu s ním spoznáme množstvo nových skutočností, ale tiež sa budeme musieť zmieriť so smrťou niektorých priateľov.

Harry Potter opäť bojuje

Dnes (vo štvrtok) sa v centre Londýna, v Cinema Odeon odohrá svetová premiéra siedmeho filmu a zúčastní sa na nej väčšina tvorcov, vrátane hlavných hereckých hviezd. Na slovenskú premiéru, ktorá sa odohrá už o päť dní (v utorok) v Bratislave síce neprídu slávni predstavitelia mladých čarodejníkov, ale zúčastnia sa jej slovenskí dabingoví herci a nielen oni. Premiéry sa zúčastní aj výherkyňa našej súťaže, do ktorej ste sa mohli zapojiť minulý týždeň vďaka partnerovi – spoločnosti Continental Film. V stredu sa uskutočnia slovenské predpremiéry v ostatných slovenských mestách – v Cinemaxoch (Nitra, Žilina, Skalica, Košice, Prešov, Poprad, Dunajská Streda, Trenčín, Trnava) a multikine Europa Cinemas v Banskej Bystrici. Vo štvrtok sa nový Harry Potter dostane aj do ďalších kín v rámci Slovenska. Keďže sme už vyššie spomenuli dabingových hercov, dovolíme si vás informovať aj o dabingu nových postáv vo filme. Postavu Rufusa Scrimgeoura v slovenskom znení stvárnil Dušan Jamrich, Fleur DeLacour dabuje mladá herečka Rebeka Poláková, zvláštneho čarodejníka Xena Lovegooda nadaboval Peter Kočiš. Azda najzaujímavejším hlasom vo filme bude Stano Dančiak, ktorý nadaboval postavu Mundugusa Fletchera. Napriek tomu, že pán Dančiak je nevidomý, sa naďalej venuje dabingovému remeslu, za čo mu patrí veľká vďaka, keďže jeho hlas je pre slovenský dabing nenahraditeľný. O tom, ako sa páčil film nášmu redaktorovi Ľubovi Martiniakovi sa dozviete na budúci týždeň.

Zdroj:  MovieMania.sk Foto © Continental Film

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...