Filmové novinky na novem.. online kiná opäť v kurze

1.11.2020|Ivet Kollárová|

Za normálnych okolností by ste si dnes u nás prečítali článok o nových filmoch, ktoré by v novembri prišli do našich kín. Žiaľ realita je iná a kiná ostávajú aj naďalej zatvorené a momentálne sa ani nevie, kedy sa budú znovu otvárať. Ideálna predikcia by bola koncom mesiaca až začiatkom decembra, v ktorom nám ešte ostali aj nejaké očakávané hollywoodske blockbustre - Monster Hunter, Free Guy, Smrť na Níle, Duša, či Wonder Woman 1984. Či si tieto a ďalšie iné filmy udržia svoj dátum premiéry je však veľmi otázne.

Pozornosť sa tak opäť raz zameriava na online priestor a online „kino“ premietania (samozrejme známe streamy – Netflix, HBO Go, Prime Video, Apple TV+ nevynímajúc). Ponúkame aspoň prehľad online kín a ich program:

Kino Lumier doma – funguje na báze virtuálneho kina, premietania filmov začínajú v presne určený deň a čas. Cena za lístok sú 3 Eurá (okrem filmov v rámci Týždňa slovenského filmu, kde za pozretie zaplatíte len 1 Euro). Program virtuálneho kina nájdete na tomto linku: kino-lumiere.sk 

ASFK (distribučná spoločnosť) – svoje artové filmy ponúka online cez službu VoD (vimeo). Ponuku filmov nájdete na tomto linku: vimeo.com/asfk

Film Europe (distribučná spoločnosť) – artové, klubové, indie, či európske a festivalové filmy ponúka platforma Edisonline.sk. Predplatné základného balíčka (2 TV kanály a viac ako 250 filmov) je 6 Eur mesačne. 

Aerofilms (distribučná spoločnosť) – kvalitné artové filmy ponúka online služba Aerovod.cz. Okrem klasického mesačného predplatného (150 Kč/5-6 Eur) sa dajú filmy zapožičať k prehratiu za 60 Kč (2-3 Eurá), či stiahnuť za 110 Kč (4 Eurá).

Filmtopia (distribučná spoločnosť) – rovnako ako ASFK ponúka svoje filmy prostredníctvom VoD služby na adrese: vimeo.com

Dafilms.sk – ponúka prevažne dokumentárne filmy, avšak nájdu sa aj kvalitné české, či slovenské hrané filmy. Momentálne sa na dafilms.sk dá pozrieť aj festivalový obsah z dokumentárneho festivalu MFDF Ji.hlava, ktorý prebieha od 27.10. do 8.11. Služba sa dá aktuálne predplatiť za zvýhodnenú sumu 36 Eur na rok. 

  Foto © Depositphotos

Súvisiace články