Terry Gilliam nakoniec natočí film Don Quijote

14.8.2014|Ivet Kollarova|
Terry Gilliam nakoniec natočí film Don Quijote

Režisér Terry Gilliam nakoniec natočí svoj dlho očakávaný a niekoľko krát odložený film Don Quijote. Natáčanie by sa malo začať krátko po Vianociach. Film by mal mať úplne nový koncept v porovnaní s predošlým nápadom, ešte z roku 1999, ktorý zahŕňal reklamného agenta, ktorý mal byť poslaný späť v čase do 17. storočia do Španielska. Tam sa mal stretnúť s Quijotom a byť súčasťou jeho dobrodružstiev, Don si ho totižto pomýli so Sanchom Panza. V pôvodnej verzií mal hrať reklamného agenta Johnny Depp.

Nový koncept filmu by mal byť celý zasadený do modernej doby a príbeh by sa mal zamerať na problém ako filmy vedia zničiť život ľudí. Reflektuje aj na niekoľkoročné zlyhanie Gilliama natočiť tento film. Zaujímavosť je, že Gilliam natočil vcelku chytľavý dokument o natáčaní filmu, ktorý vlastne ani nedokončil a zachytil tam všetky nástrahy a problémy, ktoré mal počas natáčania. Dokument nesie názov Lost in La Mancha.

Gilliamov zámer natočiť, resp. dokončiť film Don Quijote, príbeh zmeteného hrdinu z románu spisovateľa Miguela de Cervantesa Saavedra, je chvályhodný. Najmä kvôli všetkým problémom, ktoré režisér s filmom prežil. Od skrátenia rozpočtu, cez zranenia, či zmeny v obsadení filmu. Pôvodný projekt počítal s hercami ako Johnny Depp, Jean Rochefort, či Vanessa Paradis. Táto verzia bola následne nanovo natočená v roku 2008, aby o dva roky neskôr mohol Deppa nahradiť Ewan McGregor a Rocheforta Robert Duvall ako Don Quijote.

Herecké obsadenie pre novú verziu filmu zatiaľ oznámené nebolo. No Gilliam potvrdil, že jeho producenti už rokovali s mnohými hercami.

Zdroj:  theguardian

Súvisiace články