Filmové premiéry v slovenských kinách na 21. týždeň

21.5.2015|Marko Aust|
Filmové premiéry v slovenských kinách na 21. týždeň

Opäť tu máme další týždeň a spolu s ním aj slovenské premiéry nových filmov na štvrtok 21.mája 2015. Aj tento týžden nás čaká päť nových filmov z rôznych žánrov, takže si každý filmový fanúšik určite príde na svoje.

Začneme filmom Krajina zajtrajška od Brada Birda (Rodinka Úžasných, Mission Impossible 4). V tomto mysterióznom sci-fi filme sa stretávame s uzavretým mužom Frankom Walkerom, ktorý sa ukrýva pred svetom. Navštívi ho tínedžerka Casey, ktorá má s Frankom spoločnú vec - v minulosti navštívili tajomné miesto skryté v čase a priestore nazývané Krajina zajtrajška. Casey a Frank sa snažia odhaliť tajomstvo Krajiny zajtrajška, avšak ich prenasledujú tajomní cudzinci. V hlavných úlohach sa predstavia herecký veterán George Clooney a Britt Robertson.

Krajina zajtrajška

Tí, ktorí sa radi boja, by im nemal uniknúť z hľadáčika horor Poltergeist. Film Poltergeist je remakeom pôvodného rovnomenného hororového filmu z roku 1982. Po tom, čo sa rodina Bowenovcov presťahuje na predmestie, je ich vysnívaný dom napadnutý nenávistným duchom. Rodinu Bowenovcov si zahrajú Sam Rockwell, Rosemarie DeWitt, Saxon Sharbino, Jared Harris a Kennedi Clements.

Poltergeist

Deň blbec je názov nemeckej akčnej krimi komédie. Bankový pokladník Till (Axel Stein) si žije v šťastnom i keď sterotypnom manželstve s Miriam (Anna Maria Mühe). Jedného dňa ho zo životnej rutiny vytrhne banková lúpež, keď ho lupič Nappo Navorki (Moritz Bleibtreu) vezme ako rukojemníka a vydávajú sa na šialenú akciu.

Deň blbec

U komédii ešte zostaneme, od našich západných susedov prichádza ďalšia crazy komédia Život je život, ktorá divákom sľubuje humorné scény či bláznivé situácie. V hlavnej úlohe zasmušilého a prísnej hlavy rodiny Františka sa objaví Ondřej Vetchý, ktorý by po boku svojich troch dcér rád videl schopných a úspešných mužov. Avšak v skutočnosti to bude pravý opak. Scenár k filmu pripravil Martin Horský a réžiu mal pod palcom Milan Cieslar, táto dvojica ma za sebou úspešný film Láska je láska.

Život je život

Posledným filmom je dokumentárny film Suri od Pavla Barabáša. Dobrodružná cesta po neznámej africkej rieke nás zavedie k unikátnemu prírodnému kmeňu Suri. Počas putovania ich územím spoznávame spoločenstvo, ktoré sa rozhodlo bojovať za zachovanie svojich tradícií a pôvodného spôsobu života. Pavol Barabáš je autorom mnohých úspešných dobrodružných dokumentárnych filmov, má za sebou 35 filmov a vyše 300 ocenení po celom svete.

Suri

  Foto © Depositphotos/Saturn/Barracuda Movie/ASFK/Bonton Film/Forum Film

Súvisiace články