Trailery k novej adaptácii diela Stephena Kinga, k X-menovským New Mutants, či Stranger Things 2

13.10.2017|Ivet Kollárová|
Trailery k novej adaptácii diela Stephena Kinga, k X-menovským New Mutants, či Stranger Things 2

Na televízne obrazovky mieri ďalšia z mnohých adaptácii diel od Stephena Kinga. V spolupráci so streamovacou stanicou Hulu vznikol seriál Castle Rock, ktorý prepojí Kingove diela a postavy v jeden svet. V tejto psychologicko-hororovej dráme si hlavnú postavu zahrá predstaviteľ klauna Pennywise z filmu TO, Bill Skarsgård. V ďalších úlohách si zahrajú André Holland, Sissy Spacek, Jane Levy, či Melanie Lynskey.

Dej seriálu je zahalený rúškom tajomstva, no už teraz je známe jedno prepojenie z predchádzajúcim Kingovím dielom. Postava obhajcu Henryho Deavera, ktorú hrá Holland, sa vracia do rodného Castle Rock v Maine, kde stretáva väzňa, hraného Skarsgårdom, ktorý bol väznený vo väznici Shawshank (čo odkazuje na film Vykúpenie z väznice Shawshank). Medzi dvojicou sa vytvorí zvláštny vzťah.

Tvorcovia seriálu sú Sam ShawDustin Thomason. Jedným z výkonných producentov seriálu je aj režisér J.J. Abrams. Prvá séria, ktorá bude mať 10 epizód a momentálne sa natáča, by mala mať na stanici Hulu premiéru v roku 2018. Tvorcovia nevylúčili ani sériu druhú, ale s novým dejom aj hereckým obsadením. 

Na obrazovky stanice Netflix sa za dva týždne vráti svet „Upside Down“ v mysterióznej dráme Stranger Things. Zostava na čele s Eleven, ktorá sa vráti vo veľkom štýle, bude musieť bojovať s ešte väčším zlom ako doposiaľ, ktoré ohrozuje ako ich, tak aj existenciu celého sveta. Jedným z dôležitých článok bude aj Will Byers, ktorému sa ako jedinému podarilo uniknúť zo sveta Upside Down, no ktorého záhadná bytosť Demogorgon nenechá pokojne spávať.

Dej sa bude odohrávať v roku 1984, rok po udalostiach z prvej série. Svoje úlohy si zopakovali Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Finn Wolfhard, Winona Ryder, David Harbour, Natalia Dyer, či Charlie Heaton. Nováčikmi vo svete Upside Down sú Sadie Sink, Paul Reiser, Dacre Montgomery, Sean Astin, Linnea Berthelsen, či Will Chase.

Seriál Stranger Things 2 bude mať na stanici Netflix premiéru už 27. októbra 2017

Štúdia Fox si vypustenie prvého traileru k dlhoočakávanému X-menovskému spinoffu The New Mutants, nechávali na vskutku príznačný deň, piatok 13teho. Po vzhliadnutí ukážky sa vlastne ani niet, čo diviť. Napriek tomu, že film je adaptáciou komiksu z 80tych rokov od Chrisa Claremonta, Boba McLeoda a Billa Sienkiewicza, ktorý rozpráva príbeh piatich teenagerov učiacich sa ovládať svoje novo-zistené mutantské schopnosti, z ukážky cítiť temný nádych thrilleru až hororu, namiesto klasického akčného sci-fi dobrodružstva originál X-Menov.

O réžiu filmu sa postaral Josh Boone. Piatich mutantov uväznených v tajnom zariadení, ktorí sa pokúšajú utiecť pred svojou minulosťou, ovládnuť svoje nové schopnosti a zachrániť sa, si zahrali Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry ZagaBlu Hunt.

Film The New Mutants, ako prvý z rozširujúceho sa X-menovského franchisu, príde do našich kín 12. apríla 2018.

Štúdia Legendary PicturesUniversal vyslali do sveta prvú ukážku z očakávaného pokračovania sci-fi filmu Pacific Rim s podtitulom Uprising. V réžii Stevena S. DeKnighta a s producentom Guillermom del Torom sa dá očakávať vizuálne prepracovaná akčná sci-fi, kde svoj boj o záchranu planéty zvedú gigantickí roboti s ešte gigantickejšími monštrami.

Dej filmu sa odohráva 10 rokov po udalostiach v prvom filme a zaostrí na generačnú výmenu hrdinov a pilotov gigantických robotov Jaeger. Hlavnou postavou je Jake Pentecost, syn Stackera Pentecosta, ktorý bol kedysi nádejný pilot, no vydal sa na zlé chodníčky. Po čase sa stretáva so svojou nevlastnou sestrou Mako Mori, ktorá mu ponúka šancu vrátiť sa do Jaeger programu. Spolu s ním sa súčasťou nového tímu stáva aj jeho rival Lambert a 15-ročná hackerka Amara, ktorí sa vydávajú do boja proti novému a väčšiemu zlu.

V hlavných úlohách John Boyega, Scott Eastwood, Rinko Kikuchi, Cailee Speany, Burn Gorman, či Charlie Day.

Svetová premiéra filmu Pacific Rim: Uprising bude 23. marca 2018. Do našich kín dorazí 5. apríla 2018.

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Hulu/Netflix/Fox/Universal/Youtube

Súvisiace články