Timothée Chalamet si zahrá v novinke od Denisa Villeneuva, Dune

24.7.2018|Ivet Kollárová|
Timothée Chalamet si zahrá v novinke od Denisa Villeneuva, Dune

Mladý herec Timothée Chalamet, ktorý bol tento rok nominovaný na Oscara za svoju prelomovú úlohu v snímke Daj mi tvoje meno, rokuje o svojej ďalšej úlohe. Štúdia Legendary a režisér Denis Villeneuve plánujú Timothéeho obsadiť do hlavnej úlohy adaptácie románu od Franka Herberta, Dune.

Sci-fi film, ktorého knižná predloha vyšla koncom 60. rokov, sa zameria na mocnú rodinu Atreidov, ktorá sa snaží prevziať kontrolu nad neobývanou planétou menom Arrakis a svojím biznisom, exportom ojedinelého korenia, ktoré dokáže predĺžiť život a človeku poskytuje mimoriadne psychické schopnosti, zatiaľ čo zápasia s nepriazňou mocného galaktického Imperátora.

Timothée by si mal zahrať Paula Atreidesa, syna vodcu veľkorodu Atreidov, ktorý je po zabití svojho otca vyhnaný do púšte, kde sa pridáva k nomádom. S pomocou svojich schopností sa stane ich vodcom a s vytvorenou armádou sa vydáva na cestu pomsty a zvrhnutia mocného Imperátora.

Úspešný román Duna sa dočkal piatich pokračovaní. Prvú filmovú adaptáciu natočil v roku 1984 režisér David Lynch s Kylom MacLachlanom v hlavnej úlohe. Novinka v réžii Denisa Villeneuva, ktorého sci-fi kredity nesú filmy ako Prvý kontakt a Blade Runner 2049, by sa mala začať natáčať začiatkom roka 2019.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články