Michelle Williams si vo filme The Challenger zahrá astronautku Christu McAuliffe

3.10.2018|Ivet Kollarova|
Michelle Williams si vo filme The Challenger zahrá astronautku Christu McAuliffe

Film, ktorý bude režírovať Martin Zandvliet, sa zameriava na tragédiu vesmírnej lode Challenger z roku 1986, ktorá explodovala 73 sekúnd po štarte a zabila všetkých siedmych astronautov na palube. Herečka Michelle Williams stvárni jednu z členiek posádky, Christu McAuliffe.

Film The Challenger bude sledovať skutočný príbeh McAuliffe, stredoškolskej učiteľky z New Hampshire, ktorá bola vybraná do tímu astronautov organizáciou NASA pre projekt „Učitelia vo vesmíre“ a ako členka posádky mala viesť výučbu priamo z vesmíru. Loď odštartovala z Mysu Canaveral na Floride 28. januára 1986, no jej let, ktorý bol vysielaný v priamom prenose, sa skončil tragicky.

O scenár k filmu sa postará Jayson Rothwell. Produkciu zabezpečia John a Art Linson, či za spoločnosť Argent Pictures, Ben Renzo. Začiatok natáčania filmu The Challenger je naplánovaný na máj 2019.

Michelle Williams je držiteľkou štyroch nominácii na Oscara, jej posledná za vedľajšiu úlohu prišla v roku 2017 po výkone vo filme Miesto pri mori. Najnovšie ju môžeme vidieť po boku Toma Hardyho v Marvelovke Venom.

Zdroj:  deadline.com Foto © Focus Features

Súvisiace články