Kiná sa opäť otvárajú.. no len niektoré a stále s obmedzeniami

21.5.2020|Ivet Kollárová|

Po nekonečne dlhých dvoch mesiacoch bez kín sa všetci fanúšikovia kinosál opäť dočkali. Po spustení 4. fázy uvoľňovania sa k slovu dostávajú aj kiná, ktoré opäť otvárajú svoje brány. Samozrejme postupne a stále s dodržiavaním všetkých predpísaných nariadení. 

Už od tohto piatku, 22. mája privíta divákov vo svojich kinosálach Kino Lumiére. Premietať sa bude denne (podľa dostupného programu, nedeľa a pondelok bude zatiaľ zatvorené) v každej kinosále jeden film. Program kina je aj napriek vynútenej pauze veľmi bohatý. Do kín sa vrátia snímky, ktoré sa pred zavretím premietali len krátko a program spestrí ako Minifestival európskeho filmu, ktorý sa bude dať pozerať aj online a zadarmo (v termíne od 21.-29.5.), tak aj pripravované novinky. Medzi tie patria filmy: ruská dráma Vysoké dievča, francúzska komédia Raoul Taburin, či rumunská dramédia La Gomera

Budúci týždeň plánuje otvoriť aj ďalšie bratislavské kino Mladosť a od dnes je otvorené aj košické kino Úsmev. Napriek tomu, že znovuotvorenie kín je pre fanúšikov veľkého plátna výborná správa, zavedené opatrenia, ktoré musia kiná dodržiavať (max počet ľudí 100, či 2-metorvé rozstupy), výrazne zasahujú do bežnej prevádzky kín a aj z toho dôvodu ostávajú mnohé kiná zatvorené. 

Povolené rovnako nie je predávanie nápojov a jedla, čo zasiahlo najmä multiplexy Cinema CityCinemax, ktoré ostávajú zatvorené. Ďalším dôvodom je aj fakt, že mnohé distribučné spoločnosti presunuli svoje nové filmy na neskoršie mesiace (zaujímavý svojou ponukou je už mesiac júl) a multiplexy tak svojim návštevníkom nemôžu poskytnúť plnohodnotný program (odvážna prognóza znovuotvorenie multiplexov by mohla byť už v júli, predsa len nový film Christophera NolanaTenet, ktorý si drží termín premiéry 16.7., je veľkým lákadlom).

Zavedené opatrenia by sa mohli v najbližších dňoch, či týždňoch s ohľadom na niektoré kiná trochu zmierniť, aby nebolo ich otvorenie viac stratové. 

Pre viac info o otvorení kina Lumiére klikajte: Otvárame!

PS. Online premietania jednotlivých distribučných spoločností, ASFK, Filmtopia a kina Lumiére pokračujú aj naďalej. Rovnako je dostupná aj videotéka spoločnosti Film Europe - Edisonline.sk

Aaa vidíme sa v kine :)

Zdroj:  asfk.sk Foto © Depositphotos

Súvisiace články