DC FanDome konvencia – Wonder Woman 1984, The Batman, Suicide Squad, Snyder Cut of Justice League

23.8.2020|Ivet Kollárová|

Warner Bros.DC sa tento rok rozhodli urobiť pre svojich fanúšikov svoj vlastný Comic Con. Ten originálny sa za normálnych okolností zvykne konať v San Diegu v júli, no udalosti tohto roka ho takisto prinútili preniesť do online priestoru. A pokým „klasický“ online Comic Con nepriniesol nič, čo by stálo za zmienku, predsa len, čaro osobného zážitku z tejto konvencie sa nadobro stratilo v metrixe.

Avšak už spomínané štúdia Warner Bros. spoločne s DC Comics sa zariadili po svojom a urobili nesmierne dobre! V sobotu 22. augusta pripravili pre fanúšikov 24 hodinovú online konvenciu s názvom DC FanDome: Hall of Heroes. Fanúšikovia po celom svete sa mohli nalogovať na stránku DC Comics a zadarmo sledovať online panely s tvorcami a hercami, ktorí prezradili novinky, či predstavili nové trailery k dlho-očakávaným televíznym a najmä filmovým projektom. A že sa bolo na čo pozerať!

V článku ponúkame prehľad toho najzaujímavejšieho z filmových panelov:

Wonder Woman 1984 premiéra 1. október 2020

Jeden z najočakávanejších panelov, ktorý odštartoval celú konvenciu bol s tvorcami a hercami pokračovania úspešného akčného blockbustru z roku 2017, Wonder Woman. Panelu sa zúčastnili režisérka filmu Patty Jenkins a herci Gal Gadot, ktorá si opäť zahrá princeznú Amazoniek Dianu a.k.a. Wonder Woman, Chris Pine, Kristen WiigPedro Pascal ako nováčikovia vo franchise v úlohách zloduchov Barbary Minerva a.k.a. Cheetah, respektíve Maxa Lorda.

Jenkins ako aj ostatní odpovedali prevažne na otázky fanúšikov, rozhovorili sa o autentických kostýmoch 80. rokov, ktoré použili vo filme a inšpiráciou samotnými 80. rokmi. Odznela aj informácia o filme, ktorý je síce pokračovaním, avšak dá sa chápať aj ako samostatný film s úplne odlišným príbehom, aj keď premisa a postavy ostávajú rovnaké. V ďalšej kapitole príbehu o Wonder Woman, s podtitulom 1984, tak môžeme očakávať rovnaké emócie, veľa humoru a odvážnej akcie. 

Highlightom panelu bol tajný hosť, z ktorého sa vykľula predstaviteľka originálnej Wonder Woman – Lynda Carter. Nasledoval nový trailer, ktorý nám konečne v celej svojej kráse predstavil Kristen Wiig ako Cheetah! 

Predstavenie filmu The Flashpremiéra 1. júl 2022

Panel priniesol veľa zaujímavých informácii. Režisérom snímky bude Andy Muschietti, scenár napíše Christina Hodson a v hlavnej úlohe Barryho Allena a.k.a. Flash sa opäť predstaví Ezra Miller (zahral si ho už vo filme Justice League).

O deji toho veľa známe nie je, a veľa nám neprezradil ani Muschietti, no odhalil jeden fakt – bude sa jednať o cestovaní v čase a medzi rôznymi univerzami. Zaujímavosť prišla hneď po tom, vo filme by sa mali objaviť dvaja Batmani – jeden z filmu od Tima Burtona a jeden, okrem iného aj z Justice League. Oblek netopierieho muža si tak znovu oblečú Michael Keaton a Ben Affleck

Okrem toho Flash dostane aj nový oblek a to priamo od Bruca Wayna.

The Suicide Squad: Pokračovaniepremiéra august 2021

Klasického Q&A panelu sa zúčastnili režisér filmu James Gunn a herci ako Margot Robbie, Idris Elba, Viola Davis, či Jai Courtney. Gunn réžiu pokračovania, alebo ako sám povedal, samostatne vnímaného filmu s pár známymi tvárami, no s novým dejom a tónom filmu, prebral od Davida Ayera. Gunn, známy najmä réžiou marvelovských Strážcov galaxie, sa k Jednotke samovrahov dostal kurióznym spôsobom.

Marvel/Disney Gunna vyhodil z režisérskeho postu Strážcov galaxie Vol. 3 pre nemiestne vtipy zverejnené v minulosti. A napriek tomu, že sa za Gunna postavilo celé herecké obsadenie Strážcov, Disney si dalo na čas a Gunn medzi tým podpísal zmluvu s WB na réžiu pokračovania Jednotky samovrahov. Ale sága Strážcov a Marvelu/Disney pokračuje, štúdia vzali Gunna na milosť a môže režírovať Strážcov galaxie Vol. 3. No a Marvel bol ešte taký milý a dovolil Gunnovi najskôr dokončiť pokračovanie Jednotky samovrahov.

A dostali sme sa až k najzaujímavejšej časti panelu. Gunn predstavil celé obsadenie hlavných postáv plus bol zverejnený menší sneak peek teaser a BTS video:

Vo filme uvidíme:

Viola Davis – Amanda Waller
Joel Kinnaman – Colonel Rick Flag
Michael Rooker – Savant
Flula Borg – Javelin
Margot Robbie – Harley Quinn
David Dastmalchian – Polka-Dot Man
Daniela Melchior – Ratcatcher 2
Idris Alba – Bloodsport
Mayling Ng – Mongal
Peter Capaldi – The Thinker
Alice Braga – Sol Soria
Pete Davidson – Blackguard
Nathan Fillion – T.D.K.
Sean Gunn – Weasel
Jai Courtney – Captain Boomerang
John Cena – Peacemaker
Steve Agee – King Shark
Juan Diego Botto – General Silvio Luna

The Snyder Cut of Justice League HBO Max v r. 2021/možno aj HBO Go u nás (uvidíme :) )

O filme Justice League sa hovorilo oveľa skôr ako sa stihol dostať do kín. A nie nevyhnutne v dobrom slova zmysle. Pôvodným režisérom filmu bol Zack Snyder, ktorý sa filmom snažil pozdvihnúť svoju „trilógiu“ spolu s filmami Muž z oceleBatman v Superman: Dawn of Justice. No kvôli rodinnej tragédii, ktorá ho zasiahla z režisérskeho postu odstúpil. Nahradil ho Joss Wehdon, ktorý, pretože Snyder film z veľkej časti dotočil, mal dozerať na potenciálne reshooty (o akurátnosti a profesionalite sa teraz vo veľkom diskutuje najmä po obvineniach herca Raya Fishera, ktorý hrá cyborga, ktorý Wehdona a niekoľkých producentov obvinil z neakceptovateľného správania).

Film bol prerobený pred samotným pridaním špeciálnych a vizuálnych efektov a pod Wehdonovou taktovkou zmenil celý nastavený tón filmu. A ako teraz vieme, jeho výsledná podoba nedopadla vôbec dobre a ani odľahčený tón a „záplava“ vtipov filmu nepomohla ani u kritikov, ani v rebríčkoch a prepadol na celej čiare aj u väčšiny fanúšikov. Tí od tohto momentu žiadali od Warner Bros. realizáciu filmu ako ho natočil a dokončil Zack Snyder.

Ich žiadosť bola vypočutá a Snyderovu verziu filmu Justice League budú mať fanúšikovia možnosť vidieť na novom streame WBHBO Max už budúci rok. Film bude na začiatok rozdelený na štyri jedno-hodinové časti. Po tom ako na streame vyjdú všetky štyri časti, budú následne zostrihané do jedného filmu. WB dokonca pracuje aj na pláne pre medzinárodnú distribúciu Snyderovej verzie Justice League, aby si ho mohli pozrieť aj fanúšikovia, ktorí nemajú prístup k HBO Max. Čo je dobrá správa aj pre nás a pre tých fans, ktorí by chceli vidieť aj originál verziu Justice League.

Panel na záver ponúkol aj prvý oficiálny teaser k filmu:

Black Adampremiéra koniec roka 2021

O filme toho známe veľa nie je, jedná sa o spin-off k filmu Shazam! a zameriava sa na anti-hrdinu Black Adama, ktorého si zahrá Dwayne Johnson. O réžiu filmu sa postará Jaume Collet-Serra a okrem Johnsona sa vo filme ako Atom Smasher predstaví Noah Centineo

Vo filme by sa mali objaviť aj postavy ako Hawkman, Doctor Fate, či Cyclone. Panel ponúkol aj menšie predstavenie postavy Black Adama v podobe promo teaseru:

Pokračovanie filmu Shazam!premiéra r. 2022

Veľmi krátky panel, na ktorom sa objavili herci Zachary Levi, Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Faithe Herman, Megan Good, David F. Sandberg, či Adam Brody

A bol predstavený nový názov pokračovania: Shazam!: Fury of the Gods. Režisérom snímky bude opäť David F. Sandberg.

Aquamanpremiéra r. 2022

Režisér filmu James Wan potvrdil, že pokračovanie Aquamana bude o niečo vážnejšie ako originál film. Vo filme by si mali opäť zahrať Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, či Yahya Abdul-Mateen II.

The Batmanpremiéra 1. október 2021

Vyvrcholenie prvého dňa novej konvencie DC FanDome prišlo v podobe 30 minútového panelu k novinke od Matta ReevesaThe Batman. A rozhodne nesklamalo! Panelu sa okrem režiséra filmu zúčastnil aj predstaviteľ Bruca Wayna – Robert Pattinson.

Reeves naznačil smerovanie filmu a príbehu a zároveň potvrdil, že sa nejedná o originál film. Príbeh Batmana nezačína úplne od začiatku, no zhruba od druhého roku, čo sa vydal na dráhu maskovaného pomstiteľa v meste Gotham, na ktoré zatiaľ nemá taký veľký vplyv ako by si prial. Ani zďaleka nie je bezchybný a jeho status super-hrdinu sa len začína formovať. Avšak všetko zmenia pribúdajúce vraždy v uliciach Gothamu.

Tie odhalia pravú tvár mesta ako aj špinavý svet korupcie, ktorá sa priamo dotýka pôvodu vzniku netopierieho muža. Reeves sľubuje mysteriózny, detektívny krimi príbeh s výrazným osobným vplyvom na Batmana.

No vrcholom panelu bola prvá ukážka k filmu. A napriek tomu, že je z filmu natočených len zhruba 25% (pokračovanie natáčania, ktoré bolo pozastavené v marci, sa očakáva začiatkom septembra v Londýne), odprezentovaný bol impozantný viac ako dvojminútový teaser, v ktorom uvidíme všetky hlavné postavy filmu - Zoe Kravitz ako Catwoman, Colina Farrella ako The Penguin, Paula Dana ako The Riddler, Jeffreyho Wrighta ako Komisára Gordona, Andyho Serkisa ako Alfreda Pennywortha, či Johna Turturra ako Carmine Falcone.

Enjoy!

DC FanDome online konvencia je rozdelená na dve časti. Tá prvá mala podtitul Hall of Heroes. Druhá časť sa bude konať 12. septembra pod názvom DC FanDome: Explore the Multiverse.

Zdroj:  dccomics.com Foto © Warner Bros./DC Comics/twitter/youtube

Súvisiace články