Za tretí októbrový otvárací víkend v kinách zvíťazil v návštevnosti horor Venom: Carnage prichádza

19.10.2021|Marko Aust|

V uplynulom treťom októbrovom otváracom víkende v slovenských kinách malo najlepšiu návštevnosť nové pokračovanie hororovej snímky Venom: Carnage prichádza. Viac ako po roku sa novinár Eddie Brock snaží prispôsobiť životu hostiteľa, nebezpečného mimozemského symbionta, ktorý mu prináša nadľudské schopnosti. Snímku zhliadlo v kinách 39 216 divákov a tržby v premiérovom týždni boli 264 311 eur.

Na druhé miesto po dvoch týždnoch zostúpila bondovka Nie je čas zomrieť, v ktorej sa naposledy v úlohe neohroženého agenta predstavil herec Daniel Craig. Divákov bolo 9 274 a tržby narástli o ďalších 67 817 eur.

Tretia priečka patrí českej komédii Zbožňovaný, v ktorej uznávaný a všetkými obľúbený pediater Zdeněk (Jiří Bartoška) odchádza do dôchodku. Má jedno veľké tajomstvo. Už takmer 40 rokov udržuje milenecký pomer s ortopédkou.

Štvrté miesto si berie filmová novinka Vlk a lev. V kanadskej divočine zvedie osud dokopy mladé dievča Alma s mláďatami dvoch obávaných šeliem a na svete je priateľstvo, aké nemá páru. Alma sa rozhodne zvieratá ochrániť pred svetom ľudí a postarať sa o ne. Spolu tak vytvoria originálnu rodinu. 

Z filmových noviniek sa na šiestom mieste umiestnila romantická komédia Láska na špičkách. Hlavná hrdinka Tereza po úraze skončila kariéru profi tanečnice a presťahovala sa s manželom Petrom a sedemročnou dcérou Maruškou do opusteného mlynu, ktorý zdedila po babičke. Ako to však býva, život nám kladie do cesty nečakané nástrahy. Divákov bolo 1922 a tržby 12 262 eur.

Následujúce siedme miesto patrí historickej dráme Posledný súboj, ktorú režíroval slávny Ridley Scott. Prináša príbeh zrady a pomsty na pozadí temného a brutálneho stredovekého Francúzska 14. storočia. Odhaľuje príbeh posledného súboja medzi šľachticmi Jeanom de Carrougesom a Jacquesom Le Grisom, dvoch dlhoročných priateľoch, ktorí sa  pod vplyvom turbulentných udalostí stávajú nekompromisnými rivalmi a úhlavnými nepriateľmi. Návštevnosť bola 1 822 divákov s tržbami 11 818 eur.

A posledný premiérový film, ktorý sa dostal do TOP 20 je dráma Cenzorka. Irina je oddanou dozorkyňou vo väznici č. 74 v Odese - v ženskom nápravnom ústave na Ukrajine, kde stráži viac ako sto väzenkýň. Lesja, odsúdená na sedem rokov za zločin z vášne, je jednou z nových žien, prichádzajúcich do basy. Je tehotná a musí nájsť spôsob, ako zabrániť tomu, aby jej syn skončil v sirotinci. Pozrelo si ju 253 divákov a tržby sú 1 189 eur.

  Foto © Cinemart/Continental Film

Súvisiace články