Prvé miesto za druhý augustový týždeň v návštevnosti obsadila snímka poľská dráma Dievčatá z Dubaja

15.8.2022|Marko Aust|

V druhom augustovom týždni obsadila prvé miesto v návštevnosti v slovenských kinách poľská dráma Dievčatá z Dubaja, ktorá vás vezme do luxusného a zmyselného sveta plného drahých šiat, prepychových jácht, krásnych žien a hriešne bohatých mužov. Dubajská rozprávka tisíc a jednej noci má však aj svoju odvrátenú tvár. V prvom uvádzacom týždni si ju pozrelo 11 503 divákov, a prvé tržby sú 82 293 eur.

Druhá priečka patrí novej rodinnej animovanej snímke Princezná rebelka. Malá sirota Mia žije na ulici. Jedného dňa sa jej podarí preľstiť stráže tak, že si oblečie princeznovské šaty. Tým sa začína jej bláznivá výprava za záchranou následníka trónu Rolanda. Divákov bolo 10 899 a tržby 62 958 eur.

Tretie miesto obsadila tiež filmová premiérová snímka Sirota: Prvá vražda, ktorá je prequelom k hororu Sirota z roku 2009. Snímka zachytáva udalosti, ktoré príbehu z prvého filmu predchádzali. Esther si nájde svoju úplne prvú rodinu a ako psychopatická vrahyňa prvýkrát zažije, aké to je niekoho zabiť. Zhliadlo ju 7 316 divákov, ktorí zanechali tržby 48 290 eur.

Z premiérových noviniek sa ešte umiestnila na desiatom mieste dráma s prvkami hororu Beštia (2 177 divákov, tržby 14 300 eur). Doktor Nate Daniels zobral svoje dve dospievajúce dcéry na výlet do Južnej Afriky, kde sa zoznámil s ich matkou, ktorá nedávno zomrela. Dúfa, že výlet do divočiny im pomôže aspoň čiastočne zahojiť túto čerstvú ranu, avšak cestu im skríži rozzúrený lev.

Zdroj:  ufd.sk Foto © Bontonfilm

Súvisiace články