Kórejský režisér Bong Joon Ho pracuje na sci-fi novinke Mickey 17 s Robertom Pattinsonom

6.12.2022|Ivet Kollárová|

V spolupráci so štúdiami Warner Bros. sa juhokórejský režisér Bong Joon-ho pozrie do vesmíru. Jeho nový film, sci-fi dráma Mickey 17 je adaptáciou novely od spisovateľa Edwarda Ashtona s obdobným názvom Mickey7, ktorá vyšla vo februári tohto roka a režisérov unikátny štýl dá tomuto dielu určite nový rozmer.

Bong Joon-ho, ktorý prepisoval filmovú históriu so snímkou Parazit, ktorá sa stala jednou z najúspešnejších juhokórejských snímok a okrem zisku Zlatej palmy na MFF Cannes 2019, získala aj štyri ceny Oscar, vrátane tej pre najlepší film, na svojom novom projekte pracuje s hviezdnym obsadením, ktoré vedie Robert Pattinson. Okrem neho sa v snímke predstavia aj Toni Collette, Steven Yeun, Mark Ruffalo, či Naomi Ackie (ktorú budeme vidieť koncom mesiaca v životopisnej dráme o Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody).

Film Mickey 17 sa sústreďuje na „nahraditeľného“ Mickeyho tzv. zamestnanca na jedno použitie, ktorý je súčasťou misie ľudstva, ktorej úlohou je kolonizácia „ľadového sveta“ menom Niflheim. Kedykoľvek je misia príliš nebezpečná, či priam samovražedná, posádka sa obracia na Mickeyho. Jeho prednosťou je regenerácia tela po smrti aj s väčšinou jeho nedotknutých spomienok. Avšak, po niekoľkej smrti si „nový“ Mickey začne uvedomovať svoj údel na misii. 

Bong si sám zadaptoval scenár, jeho kameramanom na projekte je Darius Khondji, s ktorým spolupracoval na filme Okja. Editorom filmu je Jin-mo Yang, ktorý pracoval aj na filme Parazit. O kostýmy sa postará Catherine George, s ktorou Bong spolupracoval na filmoch OkjaSnowpiercer. Skladateľom originál hudby pre film bude Jea-il Jung, ktorý pracoval na Bongovom filme Parazit a seriáli Squid Game

Štúdia Warner Bros., s ktorými Bong Joon-ho spolupracuje aj na limitovanom seriáli založenom na filme Parazit ako výkonný producent, dnes zverejnili aj prvý teaser k filmu Mickey 17 a dátum svetovej premiéry, ktorá je naplánovaná na 29. marca 2024

Zdroj:  indiewire.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články