film Smrtonosná pasca 4 (2007)
Film Smrtonosná pasca 4 (2007)
Články (1)

Réžia:

Len Wiseman

Žáner:

Akčný | Krimi | Thriler

Krajina

USA | Veľká Británia

Dĺžka filmu

130 min

Slovenská premiéra:

28.6.2007 (Tatrafilm)

Pôvodný názov:

Live Free or Die Hard

Ameriku počas osláv Dňa nezávislosti napadne veľmi rafinovaný útočník, ktorý využíva tie najmodernejšie technológie, aby napáchal čo najväčšie škody na americkej infraštruktúre a uvrhol krajinu do chaosu. Jeho premyslený plán však má jednu trhlinu. Nepočíta s tým, že existuje John McClane (Bruce Willis), ktorý je v prekliato dobrej forme.
Štvrté pokračovanie mimoriadne úspešnej filmovej série s Willisom ako nekompromisným protivníkom teroristov každého druhu a všetkých národností, sľubuje klasickú akčnú jazdu. V záplave všetkých najmodernejších trikových snímok tak ponúka nielen hrdinu zo starej školy, ale i klasické automobilové naháňačky, detonácie, poriadneho záporného hrdinu a stret postmoderného „počítačového“ sveta so zdravým sedliackym rozumom.
Bruce Willis ako hrdina so srdcom na správnom mieste a s prebytkom čierneho humoru je dnes už jednou z kultových postáv akčnej kinematografie. Patrí tak medzi tých hrdinov, ktorí si o sebe nemyslia, ako sú dokonalí a tak Smrtonosné pasce zakaždým sprevádza i patričná dávka jemne zveličenej zábavy.