HODNOTENIE

borovska
Knihu som nečítala, takže porovnávať nemôžem, ale film sa mi (vo svojej kategórii) zdal celkom dobrý a v niečom až prekvapivo, pretože som k nemu pristupovala značne skepticky a priznám sa, že som si ho chcela pozrieť len ako "kulisu". A navyše ma prekvapil aj výbornou hudbou.
emkey
peto166
no dajme tomu, ze sa to dalo pozret!
Kano
benjedimaster
nic extra...
majkoo88
Som chalan,ale hodnotiť, to môžem: Knihu som nečítal, alepodľa toho čo som počul bolo to dobré a lepšie než film, film bol o niečom inom... Ja osobne film som videl ai 20x a toaj ľutujem, titulky dobre preložené sCZECH dabing (ODPAD)No k filmu nepáčilsami koniec: ??Roztrhať a spáliť??? Možno som to nepochopil, ale upáliť a roztrhať? skôr sa mali držať tradície Kôl do srdca... všetci hervi v pohode.. o krem Edwarda, podľamna sa tam robert vôbec nehodil a nevyzeral ako upír, najviac vcelomfilme, vyzeral ako upír Carlistle , Emmet a ešte aj Bella trochu v niektorých scénach, Alice, rosalie trochu, Alice mov niec, a jasper mvobecnie...Ani Victoria....Za tieto dosť veľké chyby dávam filmu 50%, 50% za dosť dobre efekty a dej okrem konca...
guri
Chapem, ze kniha a film su odlisne prostriedky a film v porovnani s kniznou predlohou zvycajne prehrava, kedze kniha umozni sprostredkovanie pocitov ci myslienok postav inou ako obrazovou formou. Tejto skutocnosti rozumiem, no napriek tomu sa mi film zdal, ze ide iba od jednej sceny k dalsej a napriek 2-hodinovej stopazi ani nemame sancu pochopit konanie a spravanie hlavnych postav. A vsetci (nielen upiri) su az prilis bledi... Som zvedavy, ako dopadnu dalsie filmy, kedze pokracovania boli slabsie ako prva kniha.
scarlettt
sasenka
fiiesta
Vyzerá to zaujímavo. :-)