film Po čom muži túžia (2018)
Film Po čom muži túžia (2018)
Fotogaléria (55) | Video (1)

Réžia:

Rudolf Havlík

Žáner:

Komédia | Fantasy

Krajina

ČR

Dĺžka filmu

95 min

Slovenská premiéra:

20.9.2018 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Po čem muži touží

Režisér úspešnej romantickej komédie Pohádky pro Emu, Rudolf Havlík prichádza s novou komédiou s hviezdnym hereckým obsadením Po čom muži túžia. Scenár o večnom súperení mužského a ženského sveta napísal spoločne so spisovateľkou Radkou Třeštíkovou, ktorá je jednou z najpredávanejších českých spisovateliek.

Charizmatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na ktorého ženy letia, je šéfredaktorom časopisu Playboy. Jedného dňa jeho nezáväzný spôsob života utŕži hneď niekoľko rán. Dostane výpoveď kvôli poklesu predajnosti časopisu, bývalá manželka a dcéra (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opäť naštvú, neznáma žena mu nabúra auto a na jeho miesto je dosadená krásna, mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyrieši problémy po chlapsky – spoločne s najlepším kamarátom Čestmírom (Matěj Hádek) sa opije a v dobrodružnej noci si praje, aby sa stal ženou, pretože „ženy to majú v živote omnoho jednoduchšie a on je za to kvôli nim na dne.“  Ráno Karel zistí, že následkom nočnej alkoholickej „jazdy“ a zásahom veštkyne Zoltany (Pavla Tomicová) sa stal ženou (Anna Polívková). Avšak len fyzicky. Karel sa ako Karla musí vyrovnať nielen s novým vzhľadom, ale hlavne sa naučiť fungovať v ženskom tele a zistiť, či to majú ženy naozaj jednoduchšie ?

„Môj nápad vznikol z čírej nostalgie. Chýbali mi filmy ako „Na Hromnice  o deň viac alebo Tootsie a chcel som si niečo podobného vyskúšať a skúsiť natočiť dobrú komédiu. Nápad sme potom s Radkou Třeštíkovou začali zo zábavy dávať dokopy, a pretože nás to začalo veľmi baviť, tak sme to skúsili dotiahnuť do konca,“ hovorí režisér a spoluautor scenára Rudolf Havlík.