film Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023)
Film Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023)
Video (1)

Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023)

Réžia:

Christopher McQuarrie

Žáner:

Akčný | Dobrodružný | Thriler

Krajina

USA

Dĺžka filmu

163 min

Slovenská premiéra:

13.7.2023 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Mission: Impossible, najprestížnejšia akčná séria súčasnosti sa vracia na plátna kín. Na čele skupiny agentov, pre ktorých nie je žiadna misia nesplniteľná opäť stojí Ethan Hunt, ktorého predstaviteľ Tom Cruise sa stal synonymom frázy- ,,nič nie je nemožné.“

“Začali sme tým, že sme sa Toma opýtali, čo by chcel vo filme robiť,” hovorí režisér Christopher McQuarrie, ktorý režíroval posledné dva diely série a ako scenárista je podpísaný pod hitom Top Gun: Maverick. “Povedal mi, že chce skočiť z útesu na motorke, a potom sa spýtal, čo by som chcel vidieť ja. A ja som vždy chcel natočiť vykoľajenie vlaku. Tak sa zrodili dve kľúčové scény,” vysvetľuje režisér.

Tentoraz sa Ethan Hunt a tím Impossible Mission Force vydávajú po stopách nebezpečnej zbrane, ktorá má potenciál zničiť celé ľudstvo, aby ju zaistili skôr, ako sa dostane do rúk šialenca. Počas svojho náročného a nebezpečného pátrania sa však musí neustále obzerať cez plece, pretože z jeho dávnej minulosti sa vynára až príliš živý prízrak. Gabriel (Esai Morales) poznal Ethana ešte v čase, keď nebol elitným agentom, a pozná každú jeho slabinu. Ethan, pre ktorého bolo zdravie a bezpečnosť jeho blízkych a členov tímu vždy viac,  ako úspešne splnená misia, bude tentoraz možno musieť prehodnotiť svoje priority.