Aj Markíza má svoje Prvé oddelenie!

16.8.2009|Slavomír Sochor|
Aj Markíza má svoje Prvé oddelenie! Nový jojkársky seriál, o ktorom informovala už pred pár mesiacmi sa v septembri stane realitou a vnikne na televízne obrazovky, kde sa s ním budeme stretávať každý pracovný deň vo večernom vysielacom čase. Televízia JOJ ho už dlhšie označuje ako prvý slovenský denný kriminálny seriál. Nie je však jediná.

V tejto slovenskej novinke neuvidíme žiadne „seriálové“ hviezdy, ale vačšinou iba hercov známych z reklám, galaprogramov či filmového komparzu. V teame vyšetrovatelov sa objaví populárny, často obsadzovaný dabingový herec Peter Rúfus, ktorého počujeme každodenne v jojkárkych upútavkách na filmy a ostatné programy.

Ďalšiu postavu vyšetrovateľa stvárni Ján Dobrík, ktorý v poslednom čase často vystupuje ako „dvorný šašo“ v istej reklame na jednu súkromnú banku. Hoci si to bude pamätať veľká menšina divákov, Dobríka sme videli aj v markizáckom Medzi nami, ktorý vyrábal spoločnosť Maya.

Jedna zo známejších tvárí seriálu je dcéra Ľuba Pauloviča - Veronika Paulovičová, ktorá si už zahrala v troch seriáloch Andyho Krausa – Susedia, Panelák a Kutyil, s.r.o.. Posledným členom tímu vyšetrovatelov je herec Ondřej Daniš – člen činohry Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene.

Najväčším prekvapením bolo uvedie nového kriminálneho seriálu do programových plánov Televízie Markíza. A nejedná sa o druhú sériu Mesta tieňov, ktorú Markíza stále odkladá a zrejme ju uvidíme až na jar. Ide o nový markizácky, taktiež denný kriminálny seriál V mene zákona.

O novom kriminálnom projekte Markíza uvažovala aj na jar, keď ho uvádzala pod názvom Detektív Kripta. V prípade programu V mene zákona, sa zrejme jedná o stále ten istý projekt, ibaže pod iným názvom. Markíza totiž pre Kriptu na jar vyhlásila aj „komparzový“ konkurz na svojom webe.

Dnes Markíza na titulke svojho webu poskytla ďalšie informácie. Podľa webu sa jedná o seriál z prostredia vyšetrovateľov, a podľa ďalších informácií sa jedná o podobný výtvor ako v prípade Prvého oddelenia.

Vo video-interview na markizáckom webe ukazuje šéf-dramaturgička Jana Kákošová a producentka Zuzana Balkóová priestory, v ktorých sa bude tento seriál natáčať. Priestory pre vypočúvanie, kancelária kriminalistov ale i pitevňa je súčasťou ateliérov, v ktorom sa „V mene zákona“ natáča. Podľa producentky Balkóovej sa výroba nachádza v najbúrlivejšej fáze. O hereckom obsadení neinformovali, vo videu sme rozoznali iba herca Jozefa Kapca, známeho z Bratislavafilmu.

Ďalšou zaujímavosťou je, že vo videu vidíme aj Vlada Balka (Pokoj v duši), ten sa zrejme na tomto novom markizáckom projekte bude podieľať ako režisér.
Zdroj:  moviemania.sk Foto © Televízia JOJ

Súvisiace články