Vo veku 81 rokov zomrel režisér Garry Marshall

20.7.2016|Ivet Kollárová|
Vo veku 81 rokov zomrel režisér Garry Marshall

Režisér a autor mnohých úspešných filmov a televíznych seriálov, Garry Marshall zomrel v utorok vo veku 81 rokov po komplikáciách so zápaľom pľúc. Marshall bol dlhšie hospitalizovaný po nedávnej mozgovej príhode.

Medzi jeho najznámejšie filmy patria Cez palubuYoung Doctors in Love, Frankie and Johnny, Nevesta na úteku, Denník princeznej, Na svätého Valentína, či Silvestrovská noc. Svoj najväčší úspech zaznamenal s filmom, ktorý sa stal hitom svetových rebríčkov a urobil hviezdu z Julie Roberts, Pretty Woman.

S Juliou následne spolupracoval ešte na niekoľkých filmoch, vrátane jeho posledného natočeného filmu, ktorý mal premiéru v apríli, Deň matiek.

Marshall bol v priebehu svojho života aktívny aj v televíznych projektoch. Ako autor a výkonný producent sa podieľal na 14 televíznych seriáloch. Medzi jeho najznámejšie sitkomy môžeme zaradiť Happy Days, Laverne & Shirley, The Odd Couple, či Mork & Mindy.

V roku 1980 napísal a produkoval hru na Broadwayi, The Roast. V roku 2005 režíroval svoju prvú operu, Grand Duchess. V priebehu svojho života si vyskúšal aj prácu žurnalistu, vystupoval aj ako bubeník jazzovej skupiny a ako herec sa objavil aj v pár filmoch, či seriáloch.

Česť jeho pamiatke.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Odporúčané články

Highlighty z Comic-Con 2017

Highlighty z Comic-Con 2017

Jedna z najdôležitejších udalostí modernej pop kultúry, ktorá spája svet fantázie, science fiction a záhad so svetom filmu,...