Vyšli nové trailery k filmom Kong: Ostrov lebiek, La La Land, The Zookeeper´s Wife, či Jackie

20.11.2016|Ivet Kollárová|
Vyšli nové trailery k filmom Kong: Ostrov lebiek, La La Land, The Zookeeper´s Wife, či Jackie

Filmové štúdiá Lionsgate, Focus Features, Warner Bros.Fox Searchlight nám predchádzajúce dni ponúkli nové trailery k svojim novým filmom. K nim sa pridala online stanica Netflix, ktorá uviedla oficiálny trailer k novému seriálu Rad nešťastných príhod.

Kong: Ostrov lebiek (Kong: Skull Island) – Warner Bros.

Začnime dlho očakávaným blockbustrom spolupracujúcich štúdii Warner Bros. a Legendary, ktorého prvá ukážka pobláznila fanúšikov už v lete na festivale Comic-Con v San Diegu. Teraz štúdia zverejnili celý a oficiálny trailer rebootu, v ktorom oživili ikonického King Konga pre nové generácie. Začiatok legendárneho príbehu je vcelku jednoduchý: výprava vedcov sa vydáva na tajuplný, zabudnutý ostrov, plný záhad, kde prebudia k životu monštrum, proti ktorému budú viesť boj obrovských rozmerov. A Kong samotný nebude ich jediným, nadrozmerným problémom. O reboot filmu sa postaral režisér Jordan Vogt-Roberts. V hlavných úlohách sa predstavia Tom Hiddleston, Brie Larson, Samuel L. Jackson, John Goodman, či John C. Reilly. Do našich kín sa film Kong: Ostrov lebiek dostane 9. marca 2017.

Jackie – Fox Searchlight

Ďalšie veľké štúdia Fox Searchlight prinášajú novinku, ktorá sa zaradila medzi tohtoročné festivalové hity a potenciálnych kandidátov na Oscara. Režisér Pablo Larrain natočil film s Natalie Portman v hlavnej úlohe ako trúchliaca Jackie Kennedy, ktorá sa, pár dní po atentáte na svojho manžela, Prezidenta Johna F. Kennedyho, snaží vyrovnať s ťažkou situáciou, či už v súkromí, či na verejnosti, pri príprave pohrebu. Centrom príbehu je rozhovor Theodora H. Whitea s Jackie pre magazín Life v Hyannis Port v Massachusetts. Okrem Portman sa vo filme objavia aj Peter Sarsgaard, Billy Crudup, Greta Gerwig, Max Casella, či John Hurt. Scenár k filmu napísal Noah Oppenheim, ktorý si z tohtoročného MFF Benátky odniesol cenu za najlepší scenár. Jedným z producentov filmu je aj Darren Aronofsky. V USA má film Jackie limitovanú premiéru 2. decembra 2016.

The Zookeeper´s Wife – Focus Features

Menšie, nezávislejšie štúdia Focus Features prichádzajú s historickou drámou natočenou podľa skutočných udalostí odohrávajúcich sa počas druhej svetovej vojny vo Varšave. „Nikdy nedokážeš povedať, kto je tvoj nepriateľ, či komu veriť. Možno preto tak milujem zvieratá – pozrieš im do očí a presne vieš, čo sa skrýva v ich srdci.“ – Antonina Zabinska, pracujúca matka a manželka, ktorá spolu so svojím manželom, Dr. Janom Zabinskim, v roku 1939 viedla varšavské zoo. Po tom, čo Poľsko obsadili Nacisti a oni sa museli zodpovedať Ríšskemu zoológovi, Lutzovi Heckovi, rozhodli sa pracovať pre odboj a prepašovať čo najviac Židov z blízkeho varšavského ghetta. Ako úkryt použili prázdne zvieracie klietky, kde na svoj únik z krajiny čakalo niekoľko stoviek Židov. Režisérkou filmu je Niki Caro. Scenár, ktorý napísala Angela Workman vychádza z rovnomenného životopisu od spisovateľky Diane Ackerman. V hlavných úlohách si vo filme zahrali Jessica Chastain, Johan Heldenbergh, Daniel Brühl, či Michael McElhatton. Film The Zookeeper´s Wife, ktorý sa natáčal v Prahe a objavia sa v ňom aj českí herci, má americkú premiéru 31. marca 2017.

La La Land – Lionsgate

O novom muzikáli štúdii Lionsgate sa veľa popísalo, veľa hovorilo. Svoju púť začal na MFF Benátky, ktorý otváral. Diváci aj kritici sa zhodujú, že sa jedná o jeden z najmagickejších filmových zážitkov roka (áno, aj napriek filmu Fantastické zvery a ich výskyt J). A nie je sa čomu diviť. Režisérom snímky je Damien Chazelle, ktorý má na svojom konte úspešný hudobný film Whiplash. Do hlavných úloh obsadil dvojicu hercov, pre ktorých je to už tretia spolupráca a chémia medzi nimi doslova iskrí. Plus Emma Stone a Ryan Gosling podávajú bravúrne tanečné a spevácke výkony. Príbeh filmu sa sústredí na dvoch začínajúcich umelcov, herečku a jazzového hudobníka, ktorí sa do seba zamilujú a chcú preraziť v Hollywoode. Postupne ako začína rásť ich sláva, ocitá sa ich vzťah na emocionálnej horskej dráhe a ohrozuje ich spoločnú budúcnosť. Okrem dvojice hlavných protagonistov si vo filme zahrali aj J.K. Simmons, John Legend, či Rosemarie DeWitt. Do našich kín film La La Land prichádza už 29. decembra 2016.

 

Rad nešťastných príhod (A Series of Unfortunate Events) – Netflix

Zhruba pred dvoma týždňami zverejnila stanica Netflix prvú, krátku ochutnávku svojho nového originál seriálu, Rad nešťastných príhod. Koncom tohto týždňa nám predstavila celý, oficiálny trailer k seriálu, ktorý vychádza zo série kníh od spisovateľa Daniela Handlera, známejšieho pod svojím pseudonymom, Lemony Snicket. Filmovým fanúšikom nebude určite neznámy rovnomenný film, v ktorom si hlavnú úlohu Grófa Olafa zahral Jim Carrey. V osemdielnom televíznom reboote sa v hlavnej úlohe predstaví Neil Patrick Harris. Príbeh seriálu sleduje tri siroty, súrodencov Baudelairových, ktorí sú po smrti rodičov zverení do opatery Grófovi Olafovi. Jeho jediná túžba nie je starať sa o deti, ale zisk ich rodinného dedičstva. Súrodenci sú tak nútení prekuknúť Olafov diabolský plán na krádež a zistiť pozadie záhadnej smrti ich rodičov. Okrem Harrisa si v seriáli zahrali aj Joan Cusack, Alfre Woodard, Catherine O´Hara, Aasif Mandvi, či Don Johnson. Stanica Netflix odvysiela prvú časť osemdielneho seriálu, Lemony Snicket: Rad nešťastných príhod, 13. januára 2017.

Zdroj:  youtube.com Foto © Tatrafilm/WarnerBros./FoxSearchlight/FocusFeatures/Lionsgate/Netflix

Súvisiace články