Film Autá 3 zvíťazil vo svojom otváracom víkende a porazil Pobrežnú hliadku

20.6.2017|Marko Aust|

Za nami je tretí júnový víkendový týždeň, a pozrieme sa ako sa darilo filmom v slovenských kinách. V tomto 24. týždni jasne zvíťazil animovaný rodinný film Autá 3 vo svojom prvom otváracom týždni.

Vo filme legendárny Bleskový McQueen zistí, že ho z pretekárskych okruhov, ktoré nadovšetko miloval, vytlačila nová generácia superrýchlych áut. Späť do hry mu môže pomôcť len mladá mechanička Cruz, ktorá má tiež vlastné ambície.

Fotogaléria Autá 3 (2017)Zobraziť fotogalériu »

Film Autá 3 s tržbami 192 143 eur a návštevnosťou 37 055 divákov si vytvoril výrazný náskok a hladko porazil ďalšiu filmovú novinku Pobrežná hliadka s tržbmi 112 787 eur a návštevnosťou 21 069 divákov, ktorá sa musela spokojiť s druhým miestom.

V novom filmovom spracovaní jedného z najúspešnejších seriálov v televíznej histórii pod taktovkou Setha Gordona sa opäť stretávame s vodnými záchranármi v červených plavkách. Viac vám napovie naša recenzia Pobrežná hliadka.

Fotogaléria Pobrežná hliadka (2017)Zobraziť fotogalériu »

Na tretie miesto zostúpil akčný dobrodružný výpravný film Múmia s ústrednou dvojicou Tomom Cruisom v úlohe dobrodruha a archeologičky v podaní Annabell Wallis.

Film Múmia nás v Egypte zavedie do dávneho sveta bohov a monštier, kde dvojica objaví miesto posledného odpočinku princezny Ahmanet (Sofia Boutella), ktorá tu vládla pred dvetisíc rokmi. V druhom týždni po premiére si film pripísal ďalšie tržby vo výške 55 895 eur a 9 091 divákov.

Fotogaléria Múmia (2017)Zobraziť fotogalériu »

Ešte spomenieme filmovú novinku Heydrich: Muž so železným srdcom, ktorá sa s tržbami 28 441 eur od 5 140 divákov umiestnila na piatom mieste.

Vojnový triler sleduje život a vzostup druhého najvyššieho predstaviteľa nacistických ozbrojených zložiek Waffen-SS, Reinharda Heydricha. Film vznikol na základe oceňovanej knihy „HHhH“ od Francúza Laurenta Bineta. Na rozdiel od predošlých spracovaní sa film z výraznej časti zameriava na opačnú stranu barikády - na samotného Heydricha.

Fotogaléria Heydrich: Muž so železným srdcom (2017)Zobraziť fotogalériu »

Zdroj:  ÚFD Foto © Saturn Entertainment/Cinemart SK

Súvisiace články