Comic-Con 2019: Marvel edícia

21.7.2019|Ivet Kollárová|
Comic-Con 2019: Marvel edícia

Vo štvrtok, 18. júla sa v San Diegu rozbehla obľúbená multi-žánrová, pop-kultúrna udalosť, známa pod názvom Comic-Con. Fanúšikovia komiksov, sci-fi a fantasy, filmov, či televíznych seriálov si počas štyroch dní (konvencia prebiehala do 21.júla) užili nie len precízne pripravené výstavy obľúbených hrdinov, kostýmov, či tech vecičiek, mnohých potešili nové edície komiksov a nechýbal pestrý Cosplay, ľudia chodili preoblečení naozaj za hocičo :)

No najviac si prítomní užili prezentácie noviniek od filmových, či televíznych tvorcov, autorov, ako aj prítomnosť hercov a herečiek. Tento ročník Comic-Conu však priniesol aj prekvapivé rozhodnutie niektorých štúdii. Sony Pictures, UniversalWarner Bros. spoločne s DC Entertainment sa rozhodli nezúčastniť tohtoročného Comic-Conu, a z pohľadu zaujímavých, pripravovaných filmov, išlo o nevysvetliteľný akt. Hala H tak ostala voľná pre konkurenciu, ktorá ju využilo naplno. (film TO Kapitola 2 mal prezentáciu v rámci tzv. ScareDiego, čiže technicky nie na Comic-Cone, pozn. redakcie)

Štúdia Marvel, spojené s Walt Disney na sobotňajšom predstavení priviedla zúčastnených fanúšikov, ale aj novinárov a celú filmovú, či televíznu verejnosť do šialenstva. Keďže nový Avengeri ukončili tretiu fázu marvelovského Univerza po 11 rokoch a 23 filmoch, šéf štúdii Kevin Feige odhalil fázu číslo 4 s novými, očakávanými, aj prekvapivými filmami, televíznymi sériami a tvárami, ktoré sa pripoja už teraz k legendárnemu marvelovskému Univerzu. Marvel sa tak stane prvým štúdiom, ktoré bude v tú istú dobu aktívne zo svojimi príbehmi ako na striebornom plátne, tak aj na televíznych obrazovkách.

A čo nás od Marvelu v najbližších dvoch rokoch čaká? Novinky v Hale H sa týkali filmov, ale aj novej platformy Disney+, ktorá na obrazovky prinesie zaujímavé série. MCU má momentálne zabookované dátumy na sedem nových filmov v priebehu rokov 2020 až 2022. Štúdia, ako dodal Feige, majú momentálne k dispozícii dostatok príbehov a filmovú sériu tak plánujú potiahnuť až do roku 2028 s 20 novými filmami. 

Feige marvelovský panel zakončil informáciami o novinkách, na ktoré pri prezentácii nezostal čas. Štúdia pracujú na filmoch Čierny panter 2, Strážcovia galaxie 3, Capitán Marvel 2, nových Mutants, či novej verzii filmu Fantastická štvorka. Na pódium následne pozval herca Mahershallu Aliho, ktorého predstavil ako hlavného hrdinu novinky Blade (lovec upírov, ktorého v predchádzajúcich filmoch stvárnil Wesley Snipes). Tieto filmy zatiaľ nemajú stanovený dátum premiéry.

Filmy:

Black Widow – dátum realizácie 1. máj 2020

Film sa už niekoľko týždňov natáča pod vedením režisérky Cate Shortland. Hlavná úloha samozrejme pripadla Scarlett Johansson, ktorá ju stvárnila v Avengeroch a podľa vývoja vo filme Endgame, sa bude jednať o prequel príbehu o Natashi Romanoff a jej ceste k Čiernej vdove. Na pódiu sa objavili aj ďalší herci, ktorí si vo filme zahrajú: Rachel Weisz, Florence Pugh, David Harbour, či O-T Fagbenie. O najnovšiu verziu scenára sa postaral Ned Benson, ktorý vychádzal z návrhu od Jaca Schaeffera.

The Eternals – dátum realizácie 6. november 2020

O réžiu sa postará čínska režisérka Chloé Zhao, ktorá sa, podľa Feigových slov, bude snažiť ostať verná originál postavám ich autora Jacka Kirbyho. Vo filme si zahrajú Angelina Jolie ako Thena, Richard Madden ako Ikarus, Salma Hayek ako Ajax, Don Lee ako Gilgamesh, či Kumail Nanjiani, Brian Tyree Henry a Lia McHugh

Film sa zameria na kozmické bytosti zvané Celestials (staré okolo 35tisíc rokov), ktorých vykonané experimenty na ľuďoch vyústili k vzniku superhrdinov, no zároveň aj zloduchov s nadprirodzenými schopnosťami. Za scenárom stojí dvojica MatthewRyan Firpovci. Film by sa mal začať natáčať v auguste v Atlante.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings – dátum realizácie 12. február 2021

Film bude prvý v rámci MCU s hlavnou postavou, či väčšinovým obsadením hercov ázijského pôvodu. O réžiu sa postará indie režisér Destin Daniel Cretton a v hlavných úlohách uvidíme hercov Simu Liua, Tonyho Leunga, ktorý stvárni postavu Mandarina, či herečku Awkwafinu. Scenár k filmu napíše David Callahan.

Pôvodný komiks Shang-Chi vyšiel v roku 1971 a jeho hlavný predstaviteľ býva často opisovaný ako majster Kung Fu s výnimočnými schopnosťami bojového umenia a v niektorých komiksoch sa dokonca vedel naklonovať. 

Thor: Love and Thunder – dátum realizácie 5. november 2021

Pár dní pred samotným Comic-Conom Marvel oznámil návrat Taika Waititiho ako režiséra a scenáristu štvrtého filmu o Bohovi blesku. V sobotu v Hale H sa tak neočakávali žiadne prekvapenia, ale opak bol pravdou. Chris Hemsworth, napriek tomu, že Thor v Avengeroch odišiel spolu so Strážcami galaxie, si zopakuje svoju úlohu aj v ohlásenej novinke. Vráti sa aj Tessa Thompson ako Valkyrie, nová Kráľovná Asgardu a herečka svojím komentárom („...jednou z jej prvých úloh bude si k sebe nájsť svoju Kráľovnú“) potvrdila, že Valkyrie bude prvou LGBTQ superhrdinkou v marvelovskom filme.

A po tomto vyhlásení prišlo ďalšie prekvapenie. Na pódium prišla Natalie Portman, ktorá sa vracia do sveta MCU a vracia sa vo veľkom štýle... Natalie bude samotný Thor. Časť príbehu v novinke bude vychádzať z komiksu od Jasona Aarona, v ktorom sa Jane Foster stane Bohyňou blesku.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness – dátum realizácie 7. máj 2022

Režisér Scott Derrickson sľubuje prvý horor v marvelovskom Univerze. Svoju úlohu Dr. Stephena Stranga si opäť zopakuje Benedict Cumberbatch. Dej filmu známy nie je, no zaujímavá je informácia o úlohe Scarlett Witch, ktorú stvárni Elizabeth Olsen, ktorej nová séria pre Disney+ priamo ovplyvní dej filmu.

Seriály a Disney+ :

Streamovacia služba od spoločnosti Walt Disney má odštartovať v novembri a má byť priamym konkurentom Netflixu. Všetky seriály by mali byť prepojené s existujúcimi, či novými filmami v rámci MCU.

The Falcon and The Winter Soldier – jeseň 2020

V seriáli si zahrajú Anthony Mackie, Sebastian Stan, či Daniel Bruhl v úlohe zloducha Barona Zema z filmu Captian America: Občianska vojna. Seriál pravdepodobne nadviaže na koniec Endgame, v ktorom postava Sama Wilsona (Mackie) prevzala od Kapitána America štít, ktorým mu oficiálne prenechal svoje miesto.  

WandaVision – jar 2021

Seriál sa bude odohrávať po udalostiach z filmu Endgame a bude sledovať Wandu Maximoff ako sa vyrovnáva zo stratou svojho partnera Visiona. V seriáli si zahrajú Elizabeth Olsen, Paul BettanyTeyonah Parris, ktorá stvárni dospelú Monicu Rambeau z filmu Captain Marvel. Ako bolo vyššie spomenuté, aby sa správne chápali udalosti v novom filme Doctor Strange, je nutné si pozrieť tento seriál.

Loki – jar 2021

Tom Hiddlestone sa vráti v úlohe prefíkaného, no obľúbeného Lokiho. A rovnako ako pri seriáli WandaVision, tu je potrebné poznať súvislosti z filmu Endgame, kde sa objavil, ukradol kameň nekonečna a zmizol. Seriál sa bude zameriavať na postavu Lokiho z roku 2012, no dej sa bude odohrávať po udalostiach z filmu Endgame. Z toho vyplývajúca záhada: kde bol Loki doteraz a čo robil?

What If...? – leto 2021

Bude prvý animovaným seriálom v marvelovskom Univerze. Jeffrey Wright prepožičia svoj hlas vše-vidiacej postavičke The Watcher. V seriáli by sme mali takisto počuť hlasy mnohých hercov z MCU, ktorí si zopakujú svoje postavy, no tentokrát v animovanej podobe.

Hawkeye – jeseň 2021

V originál sérii sa predstaví Jeremy Renner ako Clint Barton a.k.a. Hawkeye, superhrdina bez superschopností, ktorý učí niekoho iného ako byť hrdina bez superschopností. Seriál predstaví postavu Katie Bishop, mladú chránenkyňu lukostrelca, z ktorej sa eventuálne stane superhrdinka.

Zdroj:  marvel.com Foto © Marvel/San Diego Comic Convention

Súvisiace články