Štúdia Warner Bros. pripravujú nový film Matrix 4

21.8.2019|Ivet Kollárová|
Štúdia Warner Bros. pripravujú nový film Matrix 4

Obľúbený sci-fi franchise Matrix sa novou štvrtou časťou vráti na plátna kín. O novinku sa postará polovica dua originál filmov Lana Wachowski, ktorá napíše scenár a bude film aj režírovať. Svoje úlohy z originálu si zopakujú Keanu Reeves ako Neo a Carrie-Anne Moss ako Trinity.

Štúdia Warner Bros. budú novinku produkovať so štúdiami Village Roadshow, ktoré zabezpečili produkciu originál filmov. Wachowskej, ktorá bude rovnako producentkou filmu, so scenárom vypomôžu Aleksandar HemonDavid Mitchell.

Tri predchádzajúce filmy, ktoré napísali a režírovali sestry LanaLilly Wachowski (v tom čase známy ako bratia Andy a Larry Wachowski), The Matrix (1999), The Matrix Reloaded (2003) a The Matrix Revolutions (2003) celosvetovo zarobili cez 1,6 biliónov dolárov. Film The Matrix Reloaded zaujal aj svojou premiérou, keď sa ako prvý film v histórii premietal v rovnaký čas na celom svete.

Začiatok natáčania filmu Matrix 4 je naplánovaný na začiatok roka 2020.

Zdroj:  deadline.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články

Prehľad filmov na máj 2024

Prehľad filmov na máj 2024

Pred nami je mesiac máj, mesiac lásky a my tu máme pre vás opäť prehľad filmov, ktoré uvidíme v slovenských kinách. Kaskadér Jeho...