Super Bowl 2020 trailery – Black Widow, WandaVision, Loki, Top Gun 2, či No Time to Die

3.2.2020|Ivet Kollárová|
Super Bowl 2020 trailery – Black Widow, WandaVision, Loki, Top Gun 2, či No Time to Die

Finále amerického futbalu, známejšie ako Super Bowl pritiahne k televíznym obrazovkám každoročne obrovské množstvo divákov, a to nie len v USA. Pre filmové štúdia to je ideálna príležitosť na využitie reklamného priestoru na prezentáciu svojich očakávaných projektov. Mimochodom tohtoročná cena za 30 sekundovú ukážku počas zápasu sa vyšplhala na 5,6 milióna dolárov (pred a po zápase bola cena o polovicu nižšia).

A tak ani tento ročník Super Bowlu, o finále ktorého sa postarali tímy San Francisco 49ersKansas City Chiefs, ktoré mimochodom vyhralo pohár po dlhých 50 rokoch (a so skóre 31:20), nebol výnimkou. Okrem samotnej hry, polčasového vystúpenia, ktoré zabezpečili speváčky ShakiraJennifer Lopez, sa dalo pozerať aj na trailery tých najočakávanejších televíznych a filmových projektov najväčších filmových štúdii.

Tu sú tie najzaujímavejšie:

Marvel

Black Widow

Dej filmu sa odohráva v období medzi filmami Captain America: Občianska vojna (2016) a Avengers: Nekonečná vojna (2018). Natasha Romanoff a.k.a. Čierna vdova sa vracia do rodného Ruska na misiu, pri ktorej je konfrontovaná so svojou minulosťou. V úlohe Natashi uvidíme Scarlett Johansson. Okrem nej si vo filme zahrajú Florence Pugh ako Yelena Belova, Rachel Weisz ako Melina Vostokoff, či David Harbour ako Red Guardian.

Film Black Widow režírovala Cate Shortland. Do našich kín by sa mal dostať 30. apríla 2020.

Disney+ a Marvel seriály - Falcon & the Winter Soldier, WandaVisionLoki

Počas Super Bowlu bol odprezentovaný úplne prvý pohľad na pripravované marvelovské seriály, ktoré budú mať premiéru na streame Disney+. Tieto seriály budú mať priame prepojenie na filmy z MCU, dokonca môžu ovplyvniť chod ich udalostí a samotného deja. Viaceré postavy sa objavia vo viacerých seriáloch, či prepojených filmoch.

Falcon & the Winter Soldier

Seriál by sa mal na obrazovkách Disney+ objaviť v auguste 2020. Do úloh hlavných predstaviteľov sa vrátia Anthony MackieSebastian Stan. Dej seriálu sa začne odvíjať po udalostiach z filmu Avengers: Endgame. Dvojica Falcon a Bucky Barnes sa vydáva na dobrodružnú cestu, ktorá otestuje ich schopnosti, ako aj ich trpezlivosť. 

Tím scenáristov seriálu vedie Malcolm Spellman a o réžiu sa stará režisérka Kari Skogland. Okrem spomínaných hercov si v seriáli zahrajú aj Daniel Bruhl, Emily VanCamp, či Wyatt Russell.

WandaVision

Seriál si vzal inšpiráciu zo sitcomov z 50. rokov a sleduje Wandu a Visiona ako si spokojne nažívajú na predmestí vo svojom útulnom domčeku. No po čase začínajú tušiť, že nič nie je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Ústrednú dvojicu opäť stvárnia Elizabeth OlsenPaul Bettany.

Okrem nich v seriáli uvidíme aj Teyonah Parris, Kat Dennings, Randalla Parka, či Kathryn Hahn. O réžiu seriálu sa stará Matt Shakman, tím scenáristov vedie Jac Schaeffer. Seriál bude mať premiéru na Disney+ v decembri 2020.

Loki

Seriál sa na obrazovky Disney+ dostane na jar 2021 a rozpovie nám príbeh Lokiho, zlomyseľného brata Boha blesku Thora, ktorý sa na malú chvíľu objavil vo filme Avengers: Endgame, ukradol kameň nekonečna a záhadne zmizol. Seriál nám tak dá odpovede na otázky kde bol a čo robil Loki celý ten čas. V hlavnej úlohe uvidíme opäť Toma Hiddlestona.

Seriál spoločne s tímom píše Michael Waldron a o réžiu sa stará režisérka Kate Herron.

Universal Pictures

No Time to Die

Novou ukážkou sa počas Super Bowlu blysol aj 25. film o agentovi Jej Veličenstva, Jamesovi Bondovi. Po krátkom oddychu na slnečnej Jamajke sa Bond vydáva na misiu, do ktorej ho namočil jeho starý známy zo CIA, Felix Leiter. Z jednoduchej úlohy sa stáva boj na život a smrť, po tom čo Bond narazí na šialeného a záhadného zločinca vybaveného novou, nebezpečnou technológiou. 

V úlohe Jamesa Bonda uvidíme naposledy Daniela Craiga. Po jeho boku si v novinke zahrajú aj Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen, Ana de Armas, Rory Kinnear, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Lashana Lynch, či Rami Malek. Film režíroval Cary Joji Fukunaga. O titulnú pieseň k filmu sa postará čerstvá držiteľka šiestich cien Grammy, Billie Eilish, ktorá sa stala najmladšou speváčkou s touto poctou.

Film No Time to Die príde do našich kín 8. apríla 2020.

Paramount Pictures

Top Gun: Maverick

Tom Cruise sa tento rok vráti na plátna kín v jednej zo svojich top úloh, bojového pilota Peta „Mavericka“ Mitchella, ktorého prvý krát stvárnil v originál filme Top Gun z roku 1986. Maverick sa vracia na základňu ako výcvikový pilot a učiteľ a jedným z jeho žiakov je aj Bradley „Rooster“ Bradshaw, syn jeho najlepšieho priateľa, zosnulého Nicka „Goosa“ Bradshawa.

Vo filme v réžii Josepha Kosinskeho si po boku Cruisa zahrali aj Jennifer Connelly, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell, Lewis Pullman, Ed Harris, či Val Kilmer.

Film Top Gun: Maverick má slovenskú premiéru 16. júla 2020.

Disney

Mulan

Hraná verzia klasického animovaného Walt Disney filmu z roku 1998 rozpráva príbeh mladej dievčiny, ktorá sa v preoblečení za muža prihlási do armády, aby slúžila veľkému Cisárovi. Mladá Mulan, na dosiahnutie stavu uznávaného bojovníka, musí prejsť ťažkými skúškami, posilniť svoju vnútornú silu a nájsť svoj pravý potenciál, aby si vyslúžila rešpekt národa a svojho otca.

O réžiu filmu sa postarala Niki Caro. V hlavných úlohách Crystal Liu, Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li, či Jet Li

Film Mulan príde do našich kín 26. marca 2020.

Illumination

Minions: The Rise of Gru 

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, ako sa zrodil zloduch Gru? Ani ja nie, ale novinka od štúdii Illumination nám toto leto prezradí všetky detaily. Samotný film je pokračovaním k filmu z roku 2015 s názvom Minions, ale zároveň je aj prequelom k trom filmom Ja, zloduch

O réžiu filmu sa postarala dvojica Kyle BaldaBrad Ableson a postavu Grua v anglickom origináli opäť nahovoril Steve Carell.

Viac o nevypovedanom príbehu 12-ročného Grua, ktorý sa túži stať najlepším zloduchom na svete, sa dozvieme 2. júla 2020.

Zdroj:  youtube.com Foto © Depositphotos/Marvel/Disney/Universal/Paramount/Illumination

Súvisiace články