Svetová premiéra novej Bondovky No Time to Die sa presúva z apríla na november

4.3.2020|Ivet Kollárová|

Dôvodom presunutia svetovej premiéry 25. filmu o agentovi Jej Veličenstva, Jamesovi Bondovi je neustále šíriaci sa coronavírus. Jedná sa tak o prvý veľký Hollywoodsky film, ktorý zrušil plánovanú premiéru a s tým súvisiace promo k filmu. Pre producentov filmu je dôležité zdravie ako filmových tvorcov, tak aj fanúšikov. A okrem toho by mohli zavedené opatrenia proti šíreniu vírusu výrazne ovplyvniť postavenie filmu v hodnotiacom rebríčku (vo väčšine štátov rušia veľké zhromaždenia, športové akcie, či iné, nie len kultúrne podujatia).

Svetová premiéra a s tým spojený červený koberec sa mala konať 31. marca v Londýne. V USA mal prísť film do kín 10. apríla. Nové dátumy premiéry filmu boli stanované na 12. november vo Veľkej Británii a 25. november v USA. O distribúciu filmu sa starajú štúdia MGMUniversal, u nás je to spoločnosť Forum Film.

Film No Time to Die režíroval Cary Joji Fukunaga. Agenta 007 si ešte raz a naposledy zahrá Daniel Craig. V ostatných úlohách sa objavia Lea Seydoux, Ben Whishaw, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Christoph Waltz a nováčikovia vo franchise Rami Malek, Ana de Armas, či Lashana Lynch.

Do slovenských kín mal prísť film No Time to Die 8. apríla. Nový dátum stanovený zatiaľ nie je.

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články