Filmové správy: Sam Raimi režisérom Doctora Stranga, nová séria Star Wars, či prequel Hry o život

23.4.2020|Ivet Kollárová|

Režisér, ktorý priniesol svetu originál trilógiu Spider-Man, či filmy ako Evil Dead, Rýchlejší ako smrť - Sam Raimi by mal režírovať marvelovskú novinku Doctor Strange in the Multiverse of Madness, pokračovanie k filmu z roku 2016 Doctor Strange. Raimi nahrádza pôvodne ohláseného režiséra filmu Scotta Derricksona, ktorý od projektu odstúpil po kreatívnych nezhodách, no pri filme ostáva ako výkonný producent. 

Svoje úlohy z prvého filmu si zopakujú Benedict Cumberbatch, Benedict WongChiwetel Ejiofor. Naopak herečka Rachel McAdams, ktorá stvárnila Strangeovu kolegyňu - chirurgičku Christine Palmer, sa už v pokračovaní neobjaví. Začiatok natáčania filmu bol naplánovaný na máj, no za daných okolností bude produkcia filmu posunutá. Premiéra filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madnes je naplánovaná na 5. november 2021.

Stream Disney+ sa chystá na rozšírenie univerza Star Wars. Nový Star Wars seriál vzniká pod taktovkou autorky seriálu Russian Doll, Leslye Headland, ktorá napíše pre seriál aj scenár. O projekte toho veľa známeho nie je, no mal by sa zameriavať na ženskú hlavnú predstaviteľku a jej osud v ďalekej galaxii.

Disney+ má okrem tejto novej série v zálohe novú druhú sériu The Mandalorian, ktorý bude mať premiéru v októbri a bol zároveň predĺžený na tretiu sériu, pripravuje prequel sériu k Rogue OneDiegom Lunom v hlavnej úlohe a svoj nový seriál dostane aj Ewan McGregor v úlohe Obi-Wan Kenobiho.

A s novým prequel filmom od štúdii Lionsgate sa pozrieme späť do Panemu. Spisovateľka Suzanne Collins vydáva 19. mája nový román s názvom The Ballad of Songbirds and Snake, ktorý sa odohráva v univerze Hry o život. Nový román do filmovej podoby adaptuje režisér Francis Lawrence so scenáristom Michaelom Arndtom a producentkou Ninou Jacobson, ktorí spolupracovali na filmoch zo série Hry o život: Skúška ohňomDrozdajka 1.2. časť.

Prequel film sa bude zameriavať na mladého 18-ročného Coriolanusa Snowa, z ktorého sa neskôr stane tyranský prezident Panemu. Mladý Coriolanus je nie len pekný a charizmatický, ale aj ctižiadostivý. Jeho rodina sa ocitá na dne a on svoju šancu na zmenu osudu uvidí v momente, kedy je vybraný ako mentor pre 10. ročník Hier o život. Jeho plány naruší jeho pridelenie k dievčaťu z chudobného 12 kraja. Informácie o obsadení filmu známe zatiaľ nie sú.

A  fanúšikovia seriálu Westworld určite poteší informácia o predĺžení seriálu aj o štvrtú sériu. Na HBO sa dá momentálne pozrieť, okrem prvých dvoch, aj aktuálna tretia séria tejto napínavej sci-fi drámy. Autori série Lisa JoyJonathan Nolan (mimochodom brat Christophera Nolana, pozn. redakcie) sú s HBO zazmluvnení až na šesť sérii seriálu. Ak všetko pôjde podľa plánu, máme sa na čo tešiť :)

Zdroj:  hollywoodreporter.com Foto © Disney+/Lionsgate/HBO/Marvel

Súvisiace články