Filmové novinky HBO na apríl 2021

1.4.2021|tlačová správa / redakčne upravené|

Na mesiac apríl máme niekoľko filmových i seriálových tipov od spoločnosti HBO, ktoré môžete zhliadnúť z pohodlia domova. Začneme najprv s celovečernými snímkami, seriálové novinky zverejníme čoskoro v ďalšom článku.

Hotel Coppelia (Sobota 3. apríla 2021)

Dominikánska republika v roku 1965. Život prostitútok žijúcich v prímorskom nevestinci sa dramaticky zmení, keď bojovníci za slobodu vykonajú revolučný prevrat, vďaka ktorému si uvedomia, že môžu viesť lepší život a dokonca nájsť lásku. Ich nádeje sa však čoskoro rozplynú, keď americká armáda potlačí revolúciu a prevezme kontrolu nad nevestincom, z ktorého si vytvoria vojenskú základňu. Dievčatá sú nútené čeliť dileme - buď budú spať s nepriateľom, alebo za každú cenu brániť svoju dôstojnosť.

Fotogaléria Hotel Coppelia (2021)Zobraziť fotogalériu »

21 Jump Street (Nedeľa 4. apríla 2021)

V akčnej komédii s názvom 21 Jump Street sa Schmidt (Jonah Hill) a Jenko (Channing Tatum) pevne rozhodli, že hodia problémy z mladosti za hlavu. Pripoja sa k polícii a k jej tajnej jednotke Jump Street. Obaja vyzerajú dosť mlado a tak využijú svoj vzhľad a v utajení pracujú na miestnej strednej škole. Schmidt a Jenko vymenia zbrane a odznaky za školské tašky, riskujú svoje životy, aby odhalili násilný a nebezpečný drogový gang. Neskôr zisťujú, že stredná škola sa od doby, kedy ju pred pár rokmi navštevovali, vôbec nezmenila - a ani jeden nečaká, že budú musieť čeliť hrôze, že sú opäť teenagermi a všetkým tým problémom, o ktorých si myslia, že ich majú už dávno za sebou.

22 Jump Street (Nedeľa 4. apríla 2021)

Žúr a zábava v mene zákona. Potom, čo si prešli nástrahami strednej školy (dvakrát po sebe), čakajú na policajných dôstojníkov Schmidta (Jonah Hill) a Jenka (Channing Tatum) veľké zmeny - sú poverení prácou v utajení na miestnej vysokej škole. Ale zatiaľ čo Jenko stretne spriaznenú dušu v športovom tíme a Schmidt prenikne do radov študentov umenia, začínajú o svojom vzájomnom kamarátskom vzťahu zvoľna pochybovať. Ich úlohou už nie je len vyriešiť prípad, ale sú nútení zistiť, či medzi nimi môže existovať spoločný vzťah na úrovni. Ak sa týmto dvom prerasteným puberťákom podarí vypracovať sa z univerzitných nováčikov na skutočných mužov, potom by vysoká škola mohla byť tým najlepším, čo ich kedy stretlo.

Fotogaléria 22 Jump Street (2014)Zobraziť fotogalériu »

Posledný hovor (Sobota 10. apríla 2021)

Film Posledný hovor sleduje alkoholika so samovražednými sklonmi, ktorý sa na výročie smrti svojho syna pokúsi zavolať na linku pomoci. Vytočí však zlé číslo a telefón zdvihne slobodná matka, ktorá pracuje ako nočná vrátnička na miestnej vysokej škole. Rozdelená obrazovka zobrazuje obe postavy v reálnom čase počas rozhovoru, ktorý im obom zmení život.

Nemožné (Sobota 17. apríla 2021)

Vo venezuelskeo-kolumbijskej dráme sa Ariel po bolestivých, neúspešných pokusoch o stratu panenstva začne zaujímať, prečo sa jej telo nespráva podľa očakávania. Plachá krajčírka z vidieka v Kolumbii sa čoskoro dozvie šokujúcu pravdu: narodila sa s nejednoznačným pohlavím a už ako kojenec podstúpila sériu operácií. Jej telo sa premenilo v rýdzo ženské a rodičia ju vychovali ako dievča. Po tomto zistení sa vydáva na cestu sebapoznania, počas ktorej dúfa, že objaví svoje pravé ja, mimo rodových stereotypov.

Fotogaléria Nemožné (2018)Zobraziť fotogalériu »

Gundala (Nedeľa 18. apríla 2021)

V tomto akčnom filme od scenáristu a režiséra Joka Anwara vstupujú indonézsky komiksový superhrdina a jeho alter ego Sancaka na obrazovky, aby bojovali s podlým zločineckým bossom Pengkorom a jeho diabolským oddielom osirelých nájomných zabijakov. Sancaka žije na ulici v drsných podmienkach od chvíle, kedy ho rodičia opustili. Prežíva len vďaka tomu, že neustále myslí len na seba a svoju vlastnú bezpečnosť. Ale keď v meste začne bujnieť kriminalita a po celej krajine sa šíri nespravodlivosť, Sancaka sa musí rozhodnúť, či bude aj naďalej ignorovať okolitý svet, alebo sa stane hrdinom utláčaných.

Fotogaléria Gundala (2019)Zobraziť fotogalériu »

Ava: Bez súcitu (Piatok 23. apríla 2021)

Ava je nebezpečne sexi a stretnutie s ňou prežije len málokto. Pracuje ako nájomná vrahyňa, ktorá pre tajnú organizáciu likviduje vybrané ľudské ciele a je v tom výnimočne dobrá. Dostáva tie najdelikátnejšie prípady – obvykle "kravaťákov" z vysokých biznisových kruhov. Ava pracuje bez súcitu, rýchlo, čisto a nenápadne – v rôznofarebných parochniach, chic nohavicových kostýmoch alebo v elegantných večerných šatách. Po jednej neúspešnej akcii sa ale karta obráti. Organizácia, pre ktorú Ava pracovala, potrebuje zahladiť stopy . Oficiálne sa má niekde ukryť, vziať si voľno a odpočinúť si. Neoficiálne ju chce šéf organizácie poslať na odpočinok navždy a celkom bez súcitu urobí z Avy ďalší cieľ na likvidáciu.

Súboj s rodinou (Nedeľa 25. apríla 2021)

Komédia Súboj s rodinou je natočená podľa neuveriteľného skutočného príbehu úspešnej wrestlerky Paige. Ona a jej brat Zak, ktorí sa narodili do harmonickej rodiny zápasníkov, sú nadšení zo svojej životnej šance zúčastniť sa konkurzu do WWE. Miesto v tomto výcvikovom programe však nakoniec získa len Paige, ktorá musí opustiť rodinu a čeliť novému drsnému svetu na vlastnú päsť. Paige si na svojej ceste musí siahnuť na úplné dno, bojovať za svojich blízkych a nakoniec dokázať svetu, že práve to, čo ju odlišuje od ostatných, z nej nakoniec môže urobiť hviezdu.

Obhajca nevinných (Nedeľa 25. apríla 2021)

Film "Obhajca nevinných", natočený podľa skutočnej udalosti, rozpráva silný a podnetný príbeh mladého právnika Bryana Stevensona (Michael B. Jordan) o jeho bitke za spravodlivosť, ktorá vstúpila do histórie. Po absolvovaní Harvardu si Bryan mohol vyberať z lukratívnych pracovných ponúk. Namiesto toho sa ale vydáva do Alabamy, aby s pomocou miestnej obhajkyne hájil neprávom odsúdených alebo tých, ktorým nebolo poskytnuté riadne zastúpenie. Jedným z jeho prvých a najviac poburujúcich prípadov sa stane prípad Waltera McMilliana (Jamie Foxx), ktorý bol v roku 1987 odsúdený na trest smrti za neslávne známu vraždu osemnásťročnej dievčiny, a to napriek prevažujúcim dôkazom o jeho nevine a skutočnosti, že proti nemu svedčil len zločinec s dobrým dôvodom klamať.

Fotogaléria Obhajca nevinných (2019)Zobraziť fotogalériu »

  Foto © HBO

Súvisiace články