Filmové tipy na prvý májový víkend

30.4.2021|Marko Aust|

Prinášame našu pravidelnú várku televíznych a filmových tipov na prvý májový víkend.

Na piatkový večer máme televízny tip na klasickú dramatickú snímku Sto dní v Palerme (22:55h, Jednotka). V hlavnej úlohe sa predstaví herec Lino Ventura ako neúplatný generál Dalla Chiesa, ktorý sa nebál postaviť sicilskej mafii. Francúzsko-talianská dráma natočená podľa skutočných událostí.

Sobotnajší filmový tip zamieri do muzikálových vôd. V novospracovanej snímke Zrodila sa hviezda (20:30h, Markíza) stvárni Bradley Cooper ostrieľaného muzikanta Jacksona Mainea, ktorý objaví a zamiluje sa do začínajúcej speváčky Ally (Lady Gaga). Táto už svoj veľký sen o hviezdnej kariére vzdala… pokým ju Jack neprinúti výjsť na pódium pod svetlá reflektorov. Ale keď Allyin raketový štart zatieni jeho vlastnú kariéru, Jack stále obtiažnejšie nesie svoj ústup z veľkých pódií a o to viac bojuje so svojimi vnútornými démonmi.

V nedeľu večer odpremiéruje na HBO snímka V džungli. Bratia Stan (Charlie Hunnam) a Lion (Jack O‘Connell) sa snažia presadiť na nelegálnej scéne boxu bez rukavíc. Keď Stan nesplatí dlh nebezpečnému zločineckému bossovi (Jonathon Majors), sú nútení dopraviť nečakanú spolucestujúcu (Jessica Barden) cez celú krajinu na bojový turnaj s veľmi vysokými stávkami. Stan pripravuje Liona na jeho životný zápas a obaja čelia udalostiam, ktoré by ich mohli navždy rozdeliť. Ich vzájomná láska a viera v lepší život ich však v pútavej dráme o sile rodiny drží na nohách.

Fotogaléria V džungli (2019)Zobraziť fotogalériu »

Prajeme príjemný víkend.

  Foto © HBO

Súvisiace články