Filmové tipy na druhý novembrový víkend: Red Notice, Amonit

12.11.2021|Marko Aust|

V našej pravidelnej rubrike vám opäť prinášame naše filmové tipy, ktorými si môžete spríjemniť chladný novembrový víkend.

V piatok má na streamovacej službe Netflix premiéru akčná krimi komédia Red Notice (Netflix). Keď Interpol vydá červené oznámenie - "Red Notice" najvyšší stupeň príkazu na vypátranie a dolapenie najhľadanejšieho človeka na svete, prípadu sa ujme špičkový profilovač FBI John Hartley (Dwayne Johnson). Jeho celosvetové pátranie ho zastihne uprostred odvážnej lúpeže, pri ktorej je nútený spolupracovať s najväčším zlodejom umenia na svete Nolanom Boothom (Ryan Reynolds), aby chytil najhľadanejšieho zlodeja umenia na svete, "Biskupa" (Gal Gadot). 

Na sobotu sme zvolili tip na starší akčný thriler Tvár toho druhého (21:50, ČT2). Agent FBI John Travolta a psychopatický terorista Nicholas Cage - dvaja muži, dve tváre, jeden spoločný osud. Agent Archer konečne chytí teroristu Troya. Ten nainštaloval na neznámom mieste v Los Angeles časovanú bombu, ale po boji s políciou je v kóme. Jediný spôsob ako zabrániť apokalypse, je prevteliť sa do Troya, a získať informácie od jeho uväzneného brata.

Na záver víkendu sme vybrali tip na historickú drámu Amonit (21:00h, HBO GO). V 40. rokoch 19. storočia hľadá kedysi uznávaná Mary Anning fosílie na nehostinnom pobreží mora, aby ich predajom zarobila na živobytie pre seba a svoju chorľavú matku. Ponuku bohatého turistu nato, aby počas jeho neprítomnosti zasväcovala do svojej práce jeho manželku Charlottu, z finančných dôvodov nemôže odmietnuť. A hoci si s bohatou paničkou spočiatku zásadne nerozumejú, postupne sa medzi nimi začne vytvárať silné puto, ktoré ich donúti pozrieť sa do očí pravde o tom, čo k sebe naozaj cítia. V hlavných úlohách sa predstavia Kate Winslet, Saorise Ronan a Gemma Jones.

Prajeme vám príjemný víkend.

  Foto © Netflix/HBO

Súvisiace články