HODNOTENIE

emkey
tom88
Dobrý námet spracovaný priemerne. Mne osobne sa film celkovo páčil, mal atmosféru, obstojný dej, pri ktorom som sa nenudil možno aj vďaka krátkej stopáži, ktorá by mala byť o niečo dlhšia. Nelogickosť som prekusol a nehal som sa unášať jednoduchým priamočiarim plynutím. Wahlberga mám rád, ale nemôžem povedať, že by sa tu nejak extra hodil, no beriem. Shyamalanova réžia je celkom fajn, aj keď si mohol dať viacej záležať na detailoch a dotiahnuť film na vyššiu úroveň, čo by sa myslím z námetu dalo vytrieskať. 65%
Hattori Hanzo
Pointa bola od štvrtiny filmu príliš jasná. Teda keby nešlo o film tohoto režiséra, nevadilo by to, ale v Šiestom zmysle, Osade alebo Znameniach nás Shyamalan napínal do samého konca a keď potom pravda vyšla na javo, stálo to za to. V Happeningu hneď na začiatku nejaký botanik vysloví myšlienku, že ide o rastliny čím len potvrdí domnienky snáď každého diváka. Aj niektoré nešťastné zábery toho dosť prezradili. Záber na ľudí v parku. Dvíha sa vietor. Záber na stromy, tajomná hudba a záber na kamenných ľudí. Toto sa Shyamalanovi nevydarilo. Škoda.
traktorista
Márne som dúfal, že Shyamalan týmto filmom dokáže príjemne prekvapiť. Film vôbec nedosahuje kvalít jeho prvých filmov. Dej je rozvláčný, postavy sú plytké, avšak v nejakých momentoch dokázal film navodiť tú strašidelnú atmosféru, napr. scéna v starom dome s podivínskou starou osobou, avšak záver ma dosť sklamal a hodne zráža film dole.
guri
OReX
Ak by som mal uplne presne vyjadrit pocity z filmu, obsahoval by moj komentar viac vulgarizmov ako by bolo vhodne. Tak ako som sa podla traileru a obsadenia na snimok tesil, tak som sa aj s opacnym efektom sklamal. Mark Wahlberg stvarnuje velmi zvlastnu charakterovu postavu (vobec mi tam nesedele), dej je uplne povrchny a dobry napad absolutne nedomysleny. Az na par peknych zaberov samovrazd a asi 2 sceny, kde som sa naozaj zlakol, film neposkytuje nic zaujimave. Ostatne herecke obsadenie bolo volene asi nahodnym generatorom mien. Castokrat pocas deja som sa pristihol, ako sa nudim alebo premyslam, ci tam bude este nieco zaujimave. Od zaciatku, po prvej scene som mal pocit, ze som si vybral zlu premietaciu salu a z chabeho vyberu filmov toho dna, som naozaj trafil ten najhorsi (a to som bol v domneni, ze The Happening je naozaj najlepsia moznost ako dobre vyuzit cas a peniaze). Opäť sa tu ukazala velka zrucnost tvorcov trailerov, kde do 3 minut nastrihaju to najlepsie z filmu (v tomto pripade vsetko zaujimave z filmu) a vy mate pocit, ze ten film naozaj musite vidiet. Pritom uplne staci si pozriet iba trailer a od niekoho sa 3 vetami dozvediet, o co tam vlastne ide. Nepotreboval som vysvetlenie :Preco?: (je dobre ked sa divak nedozvie vsetky suvislosti) ale v tomto pripade tvorcovia stavali na velmi slabom zaklade (resp nevyuzili jeho potencial)