HODNOTENIE

RobertHolik
Krasny, vtipny, chytry film... Mam velmy respekt pre filmy z plastelin, stop motion process je velmy tazky a dlho trva. Je to menej znamy film Top 250 IMDB, vela ludia o tomto filme nevedia, preto to je aj lepsie, ked si ho pozres, mas pocit ako keby si objavil obrovsky filmovy poklad! Smutne, a este smutnejsie teraz po smrti Philip Seymour Hoffmana
guri
Kopec ironie, sarkazmu a mudrych myslienok na pozadi krutej reality. Vyborne spracovanie, vyborny dej, vyborna hudba - jednoducho vyborny film.
slavo.soch
Dá sa povedať, že som zažil niečo podobné ako OReX. Tento film som pozeral v kine na nepríjemných sedadlách. Počas sledovania tohto krásneho filmu som ale na ten nepríjemný pocit sedenia zabudol a preniesol som sa do životného príbehu dvoch ľudí. Celý film je krásny a smutný zároveň.
OReX
V prípade tohto snímku som chvíľu naozaj netušil, čo napísať a akými slovami vyjadriť pocity, ktoré vo mne zanechal. Obsah a forma sú v tomto prípade v dokonalej harmónii. Veľmi nápaditý a zaujímavý príbeh je umocnený fantastickým audiovizuálnym podaním. Kombinácia tragikomických životov dvoch rozdielnych ľudí, taký smiech cez slzy, mapujúci podstatnú časť ich tŕnistej cesty životom. U mňa osobne detaily sú v tomto prípade nosnou časťou úspechu. Cit pre drobnosti počas hlavnej dejovej línie je neuveriteľný. V každej scéne sa dá, či už v popredí alebo pozadí, objaviť detail ako nápis na knihe, plechovke a podobne alebo nezávislý minipríbeh postáv resp. živočíchov dotvárajúcich prostredie. Ak je divák pozorný, okrem iného práve tieto maličkosti mu spôsobia úsmev na tvári. Samozrejme osudy "hrdinov" a situácie sú miestami prehnané a absurdné, je to však všetko nadsádzka a tak to treba aj vnímať. Hudobná zložka je šitá na mieru a sedí ako uliata. Vizuálna stránka naozaj profesionálna, všetky pohyby a výrazy neuveriteľne uveriteľné. Použité filmárske ingrediencie sa v tomto prípade naozaj previazali a vytvorili tak úžasné dielo vyvolávajúce naozaj príjemné pocity, ktoré pomaličky doznievajú aj po záverečných titulkoch, mimochodom podfarbených nevtieravou chytľavou melódiou. Môzem len odporúčať.