film Kto je ďalší? (2019)
Film Kto je ďalší? (2019)
Video (1)

Réžia:

Miro Drobný

Žáner:

Dráma | Thriler

Krajina

Slovensko

Dĺžka filmu

90 min

Slovenská premiéra:

22.8.2019 (Bontonfilm)

Pôvodný názov:

Kto je ďalší?

Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk,  je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.

Film sa začína prvým príbehom, ktorý zobrazuje momentálne veľmi aktuálnu tému – kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská reperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí tomuto problému a bojuje proti šikane. Šnúru koncertov končí reperka Aless (Aless Caparelli) predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou…

Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov)a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy, ale i jej srdce.

Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe (Hellboy, Mission Impossible, Operácia Anthropoid) a mladá američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď, nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu?

Známu slovenskú speváčku Celeste Buckingham príbeh mladého dievčaťa oslovil natoľko, že sa rozhodla pripraviť k filmu titulnú pieseň pod názvom Voiceless. Ďalšie titulné skladby k filmu pripravila spevácka hviezda svetového formátu Demi Lovatoa už spomínaná slovenská reperka Aless.