film West Side Story (2020)
Film West Side Story (2020)
Video (1)

Réžia:

Steven Spielberg

Žáner:

Krimi | Dráma | Muzikál | Romantický

Krajina

USA

Dĺžka filmu

156 min

Slovenská premiéra:

20.1.2022 (CinemArt)

Pôvodný názov:

West Side Story

Muzikál West Side Story podľa scenára od Tonyho Kushnera, držiteľa Pulitzerovej ceny a Tony a v réžii oscarového Stevena Spielberga prináša klasický príbeh rivality a mladej lásky v New Yorku v roku 1957.

West Side Story je filmová adaptácia pôvodného predstavenia na Broadwayi z roku 1957. Pôvodnú choreografiu vytvoril Jerome Robbins podľa scenára Arthura Laurentsa, hudbu zložil Leonard Bernstein. Film prináša príbeh lásky  a rivality medzi členmi dvoch teenegerských pouličných gangov Jest a Sharks grupujúcich sa z dvoch rôznych etnických skupín prisťahovalcov z Portorika a potomkami prisťahovalcov z Európy.

„Pred týmto filmom mám z celej svojej kariéry asi najväčší rešpekt. West Side Story je určite najlepšia hudba, aká bola napísaná pre divadlo a ktorú všetci poznáme,“ hovorí Steven Spielberg. „Je to až desivé, keď sa máte pozrieť na také veľdielo inými očami a inou vnímavosťou a zároveň sa nespreneveriť asi najlepšej divadelnej hudbe. Som presvedčený, že výborné príbehy by sa mali rozprávať stále znova a znova, sčasti aj preto, aby odrážali iné perspektívy a momenty v čase produkcie.  West Side Story znamená veľa pre veľa ľudí a ja som nadšený, že mu môžem vdýchnuť nový život a podeliť sa oň s novým publikom.“