film Bábovky (2020)
Film Bábovky (2020)
Video (1)

Réžia:

Rudolf Havlík

Žáner:

Komédia | Dráma | Romantický

Krajina

ČR

Dĺžka filmu

97 min

Slovenská premiéra:

24.9.2020 (CinemArt)

Pôvodný názov:

Bábovky

Film Bábovky nakrútený podľa knižného bestselleru spisovateľky Radky Třeštíkovej rozpráva o tom, že všetci sme navzájom prepojení a vďaka tomu aj malé veci dokážu niekedy pohnúť svetom. 

Príbehy hrdinov filmu Bábovky nám ukážu, že niektoré stretnutia môžu navždy zmeniť život. Všetci sme totiž prepojení. Vzťahmi, prácou, náhodami, nenávisťou či láskou. Sme súčasťou komplikovanej siete, utkanej z emócií, medzi ktorými nechýba humor, irónia, bolesť, napätie a pochopiteľne láska a vášeň. Bábovky popisujú súčasné partnerské a rodinné vzťahy, ukazujú zábavné a trefné situácie z každodenného života, ktoré pozná a prežíva každý z nás.

V hlavných postavách príbehu sa predstavia Ondřej Vetchý, Lenka Vlasáková, Jana Plodková, Marek Taclík, Barbora Poláková, Táňa Pauhofová, Rostislav Novák ml., Jiří Langmajer, ktorých doplnia aj predstavitelia nastupujúcej hereckej generácie Denisa Biskupová, Kristýna Podzimková a Brigita Cmuntová. Pod scenár k filmu sa podpísala autorka knihy Radka Třeštíková a režisér filmu Rudolf Havlík. Je to už ich druhá úspešná spolupráca, podľa ich prvého spoločného scenára natočil režisér Havlík výbornú komédiu Po čom muži túžia. O filme Bábovky prezradil: “Podarilo sa nám nakrútiť skvelý veľký český film. Hneď od začiatku sme venovali pozornosť každému detailu. Bábovky spájajú príbehy žien, ktoré sa snažia urobiť veľké životné rozhodnutie, ale do ich precíznych plánov nečakane zasiahne osud.  Z jednotlivých malých príbehov sa nakoniec poskladá jeden veľký.